Майките на деца с увреждания продължават борбата за реформа чрез

...
Майките на деца с увреждания продължават борбата за реформа чрез
Коментари Харесай

Майките на деца с увреждания продължават борбата за реформа

Майките на деца с увреждания не престават битката за промяна посредством Национална гражданска самодейност " Системата ни убива всички ". В предаването „ Преди всички “ на БНР Аделина Банакиева от самодейността изясни:

„ Този тип гражданска конструкция, която учредихме, е продължение на процеса за митинг и промени. Смятам, че е по-добре да се легитимираш като гражданска конструкция, в сравнение с като партия или като Неправителствени организации, защото това е по-леката конструкция, към която могат да се причисляват доста повече хора. Тази конструкция ще действа, до момента в който има потребност от нея. Тя не е безпределно функционална като конструкция. Целим съответни неща и до момента в който те не се случат, тази конструкция ще действа “.

Трите признати закона не стигат, безапелационна е Банакиева и изясни: „ Тези 3 закона са един пиедестал, само че той даже самичък по себе си не е доста постоянен, защото той стъпва на периферни неща. Тези неща би трябвало да бъдат занапред доработвани и тази преписка да бъде направена сред законите в действителност съответно, а не както е сега “.

Банакиева е безапелационна, че парите, които отиват в „ неуместната “, по думите й, ТЕЛК-система към сегашния миг, са неуместно огромни. Според нея тези пари нито се управляват, нито има ясни правила:

„ Ресурсите на страната се изразходват безумно безконтролно и надзор върху това няма. Никой не желае да закрива ТЕЛК. Как ще се назовава, е все едно. Много са промените и те ще би трябвало да се реализират директно в работа с хората от ТЕЛК. Ние не желаеме война с тях “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР