Майката на рома бушон, отвлечена и заплашвана с пистолет в

...
Майката на рома бушон, отвлечена и заплашвана с пистолет в
Коментари Харесай

Покъртителен разказ за зверствата на свирепата банда от Пловдив ВИДЕО

Майката на рома бушон, отвлечена и заплашвана с револвер в главата, била пребита грубо от рекетьорите.

Както БЛИЦ заяви, незаконна група, направила палеж, похищение и изнудване е разрушена от пловдивската полиция. Разследването стартира след палежа на магазина за моторни масла на бул. "Дунав ", благосъстоятелност на компания "Билара Импорт ".

На 19 септември през нощта магазинът бе изпепелен при голям пожар.

Пловдивските криминалисти са открили, че палежът е осъществен от двама души. Впоследствие се оказва, че същите хора са взели участие в огромна скица за пране на пари.

Столична адвокатска фирма по поръчка на задгранични жители е записала стотици сдружения, в които са превеждани големи суми, с които е оперирано в офшорни зони. Дружествата са регистрирани на имената на роми.

Един от тях обаче имал неблагоразумието да изтегли 39 000 хиляди евро. В следствие представители на адвокатската фирма са го погнали, като са отвлекли майка му от вкъщи й във Войводиново и са го изнудили да заяви на кого е предал парите.

Получателят се оказва притежателят на магазина за масла, който след това е бил запален.

Пребитата и заплашвана жена е Албена. Тя е една от дребното ромки останали във Войводиново. Обитава бордей покрай изхода на града.

Пред постройката е открит е единствено един от внуците й.

„ Баба е посинена по главата, има и кръв. Тя не сподели на баща, че чичо е арестуван, не сподели и от къде са синините. Чак през днешния ден ми сподели, че е бита и че е имало револвер, опрян в главата й. Само се оплаква, че доста я боли главата. Днес я водиха отново в полицията”, сподели той пред „ Трафик”.

Жената е била отвлечена няколко дни преди палежа на склада за масла на бул. „ Дунав”. До нея е стигнал шефа на сдружението Кепитъл консултинг” - Стоян Тонев, оперирало с офшорните сметки, посредством добита по противозаконен метод информация от чиновник на ДАНС - Борис Евтимов.

Според извлечените данни от системата на Министерство на вътрешните работи, мъжът отмъкнал парите живее на същия адрес като майка си. Рекетьорите обаче намират единствено нея в постройката и я отвличат.

Според прокуратурата, Албена е била бита и измъчвана, като даже шефът на сдружението опрял револвер в главата й. Мъчението е траяло до момента в който дамата не съумява да се свърже със сина си, който пък е „ изпял” у кого са парите.

Според информация, предоставена от внука на Албена, същата е отведена в районното на село Труд. В следобедните часове кола на ДАНС дойде на място, като екипът от цивилни остана единствено 10 минути в районното.

В близката до ромската къща улица се намира жилището на Костадин Танев – притежател на изпепеления магазин за моторни масла. Въпреки, че джипът му бе в гаража, никой не отвори вратата.



Всички прозорци бяха затворени, както и вратите, а щорите бяха компактно спуснати. От къщата се чуваше звук, само че на виковете и позвъняванията на наш кореспондент никой не откликна.

Съсед на семейство Таневи съобщи, че от два дни не е виждал Диньо, както го назовават в селото. Пред къщата обаче, възрастният съсед забелязал патрулка.

„ Колата беше от полицията. Два дни беше тук, тази заран си потеглиха рано. Диньо не е разговорлив. Има жена и два деца –момиче и момче. Не знам да работи нещо, само че май даваше чартърен някакъв склад”, съобщи комшията на Танев.

Именно Костадин е индивидът, който е съобщил на полицията за изнудването. След палежа той е получил закани по едно от мобилните приложения.

Там той получил подробна информация за себе си и фамилията му, като по-късно последвала опасност за живота на околните му, в случай че не върне парите.

В момента се търсят лица, направили палежа на магазина, съпричастни към отвличането и такива, които са били близки и чиновници на шефа на сдружението, извършващо незаконната активност.

Фирмата, съгласно прокуратурата, е генерирала стотици хиляди левове. Клиентите им са били от чужбина и са захранвали сметките на ромите-бушони с пари. Последните пък получавали 100 лв., с цел да се подпишат на бланките за вписване на компании.

Ромите са стотици от цяла България. Според проверяващите единствено от Пловдив и региона те са над 60 души. Профила – необразовани, обществено слаби и със фамилии. Същите са били набирани посредством лица, наричани дилъри. Те са намирали „ доброволците”, проучвали са ги и с бусове са ги карали в офиса на компанията в София.

Дилърите са прибирали големи суми пари. В града под тепетата са открити трима. Те се предвижвали със скъпи коли.

По време на удара в София, чиновниците са се пробвали да се отърват от доказателствата, като хвърляли флашпаметите, дискове и други документи в санитарните възли. Комуникациите между тях също са били изтрити.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР