Майката на Жоро Плъха, който беше убит от д-р Иван

...
Майката на Жоро Плъха, който беше убит от д-р Иван
Коментари Харесай

Жоро Плъха бил мюсюлманин, но носил златен синджир с кръст

 Майката на Жоро Плъха, който беше погубен от доктор Иван Димитров при опит за кражба от гаража му, предяви искания към 80-грамов златен синджир с кръст, материално доказателство по делото, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

Всички доказателствени движимости по делото бяха донесени от домакина на 2 районно управление (на МВР) в правосъдната зала за оглед и различаване. Сред доказателствата беше и златен синджир с кръст. Златка Атанасова, майка на Жоро Плъха с решителност съобщи, че разпознава синджира на сина й, с който той не се разделял. " Негов е, от Германия се върна с тоя синджир “, съобщи майката.

Прокурорът я попита каква е вярата им – мюсюлмани, или християни са. А тя отговори, че са мюсюлмани. Тогава прокурорът попита за какво е носел християнски кръст. Жената отговори, без да се смущава: " Ами щото обичаше бижутата “.

След това съдията зададе въпрос на доктор Иван Димитров дали познава синджира с кръста. Д-р Димитров отговори, че да, това е неговият кръст. " Имам го от 1993 година – 80 грама е. Подарък ми е от майка ми и татко ми, от Солун е.  Имам и белег от този кръст. Всичките мои другари и сътрудници са го виждали и могат да го разпознаят. Имам и фотоси с него ", съобщи безапелационно анестезиологът. Попитан по какъв начин е попаднал този кръст при материалните доказателства, той отговори, че когато си е събличал фланелката вечерта, евентуално го е изхлузил с нея. Останал е в облеклата за пране и е открит там. След убийството проверяващите са го взели, дружно с други негови движимости.

Съдът присъди движимостите да му бъдат върнати.

Извън залата Златка продължи да упорства: " Абе, на Жоро е синджира бе, той беше две години в Германия, от там го донесе. Иначе единствено аз попитах къде е синджира, когато ми го докараха. Те ми споделиха, че ще ми го върнат като свърши делото “.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР