Майката на четирите деца, които успяха да оцелеят след шест

...
Майката на четирите деца, които успяха да оцелеят след шест
Коментари Харесай

Майката на оцелелите в джунглата деца ги помолила да я оставят, за да се спасят

Майката на четирите деца, които съумяха да оцелеят след шест седмици в джунглата на Амазонка, се борила за живота си четири дни, откакто самолетът им се разрушил. И тогава поискала да я оставят, с цел да имат децата по-голям късмет за избавление.

Баща им Мануел Ранок сподели пред кореспонденти, че брачната половинка му Магдалена Мукутуй е оживяла след самолетната злополука, само че е умряла четири дни по-късно.

„ Дъщеря ми сподели, че жена ми е била жива четири дни “, сподели Ранок. – Преди да почине, тя им споделила: „ Може би би трябвало да си тръгнете. “

Децата на възраст 13, 9, 4 и 11 месеца летяли с майка си от амазонското село Араракуара в Сан Хосе дел Гуавиаре. Техният аероплан Cessna се разруши сутринта на 1 май заради щета в мотора, обявена от водача мигове преди злополуката.

На 9 юни военно куче откри братята и сестрите, които са прекарали повече от месец в регион, гъмжащ от змии, комари и други животни, отбелязва Guardian. Роднината на децата Фиденсио Валенсия сподели, че фамилията му е оживяло, като е яло плодове фариня и брашно от маниока и е употребило знанията си за плодовете от тропическите гори.

– Когато самолетът се разрушил, те взели фаринята отдолу под останките на самолета и оцеляли с нея. След като фаринята свършила, почнали да ядат семената, сподели Валенсия пред кореспонденти пред болничното заведение, където децата ще останат най-малко още две седмици.

Децата наподобява дължат живота си на по-голямата си сестра Лесли. Тя хранела децата, употребявайки знанията за тропическите гори, които майка й й предала. От своя страна Астрид Касерес, началник на колумбийския институт за фамилни грижи, споделя, че децата са можели да ядат плодове, тъй като „ имаше годишна продукция в джунглата “.

Дамарис Мукутуи, лелята на децата, сподели пред локална радиостанция, че „ децата са добре “ макар дехидратацията и ухапванията от инсекти. По думите й им е била препоръчана и психическа помощ.

Издирвателната група откри самолета на 16 май в гъста тропическа гора, само че телата на децата не бяха открити на никое място. Колумбийската войска стартира избавителна интервенция и изпрати 150 бойци с кучета в регион с извънредно неприятна видимост заради непрекъсната мъгла и гъста зеленина. Десетки локални доброволци се включиха в търсенето.

Войници с хеликоптери пускаха кутии с храна в джунглата, надявайки се, че това ще помогне за изхранването на децата.

Самолети, прелитащи над региона, изстрелваха сигнални ракети, с цел да оказват помощ на екипите за търсене на земята през нощта, а спасителите използваха високоговорители, които възпроизвеждаха известие, записано от бабата, казващо на децата да стоят на едно място. По време на претърсването бойците разкрили предмети, които показвали, че децата са към момента живи, в това число бутилка за пиянство, пелени и части плодове.

Генерал Педро Санчес, който управлява избавителните интервенции, сподели, че децата са открити на пет километра от мястото на злополуката в дребна горска поляна. Той означи, че издирвателните екипи са минавали няколко пъти на 20-50 метра от това място, само че не са ги забелязали.

„ Децата към този момент бяха доста слаби “, сподели Санчес. „ Те можели единствено да дишат, или да вземат дребен плод за ястие, или да изпият капки вода в джунглата.

Оказа се също, че основна роля за откриването им има военно избавително куче, белгийска овчарка на име Уилсън.

Колумбийската певица Шакира също отпразнува спасяването на децата с туит: „ Страданието на Лесли, Солейни, Тиен и Кристин и чудото на техния живот шокира всички ни и ни даде най-великия образец за единение и резистентност.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР