Майката на Алексей Навални иска да получи тялото на сина

...
Майката на Алексей Навални иска да получи тялото на сина
Коментари Харесай

Къде е тялото на Алексей Навални?

Майката на Алексей Навални желае да получи тялото на сина си още от събота, само че в отговор чува единствено изказвания, които се изключват взаимно. Трима лекари изясняват кое е необикновеното в цялото криене - доцент Маргарита Каменова от София, Александър Полупан от Москва, Константин Балонов от Бостън.

В събота и неделя Людмила Навална е минала няколко пъти дистанцията сред три града оттатък Полярния кръг. На едното място са й удостоверили, че синът й е мъртъв, а тялото е изпратено в моргата на регионалния град Салехард, която е отворена. Моргата е била затворена. Служител е обяснил по телефона, че тялото първо е било доставено в различен град - Лабитнанги.

Това са дистанции от по 34 до 56 километра, само че с добре екипирана кола те се изминават за съвсем двойно повече време, в сравнение с юг. Ще се върнем по-късно на въпроса по какъв начин се кара в снега. Засега значимото е в това, че нито екипът на Навални, нито член на фамилията са виждали тялото.

Алексей Навални е водач на съветската съпротива, изпратен в пандиза по изфабрикувани обвинявания през февруари 2021 година В петък, 16 февруари, той е умрял в трудовата колония до град Харп оттатък Полярния кръг,. Ден по-късно новината.

Отговорността за тази гибел лежи върху президента Владимир Путин, споделиха.

Думата " отговорност " се отнася до две вероятни аргументи за гибелта на Навалнии. Той или е бил погубен посредством директна интервенция в организма, както считат доста съветски анализатори, или тялото му „ просто “ не е издържало на ежедневния тормоз в пандиза.

Откакто е лишен от независимост, Навални е бил изпращан в карцера 27 пъти, лишаван от храна, вода, топлота и медикаменти. По данни на правозащитничката Ева Меркачова Навални е прекарал в карцера над 300 дни за по-малко от три години.

По-рано, през август 2020 той беше токсичен с Новичок на съветска територия и избавен от лекари в Германия. Журналистическо следствие откри, че отравянето е планувано и осъществено от съветските секрети служби.
Аутопсията и тялото
В естествени условия нещата протичат по този начин - прави се аутопсия и по-късно тялото се дава на околните. В случая с Навални няма информация да е била осъществена аутопсия, няма сигурни данни къде е тялото, не е ясно за какво околните не се позволяват до него.

Екипът на Навални твърди, че на един от юристите са споделили, че " инспекцията " (вероятно аутопсията) е осъществена и не е открито нищо „ престъпно “ в аргументите за гибелта. Но на различен юрист са споделили в Следствения комитет на град Салехард, че повода за гибелта още не е открита. Уточнили са, че наново е взет материал за нова хистологическа експертиза.

Какво не е наред:
Ако управляващите желаят да покажат, че гибелта е настъпила по натурален метод, те би трябвало незабавно да проведат аутопсия и да предадат тялото за по-нататъшни разбори, споделя от Tufts Medical Center в Бостън, защото не би имало какво да крият.Тялото е нужно, с цел да се извърши аутопсия, която да уточни повода за гибелта, сподели за Свободна Европа доцент Маргарита Каменова от патологоанатомията на „ Пирогов “. За нея въпросът е за какво тази аутопсия в Русия може да се е забавила с толкоз време – повече от два дни след оповестената гибел. Тя споделя, че нормалното време за провеждането й е след шестия час от настъпилата гибел.В България материалът за хистологичен разбор се взима по време на аутопсия. След като тя завърши, тялото може да бъде предадено на околните, споделя още тя.За Константин Балонов, който е помагал на Навални след отравянето му с Новичок, има значение по кое време се организира една аутопсия, тъй като някои аномалии не могат да бъдат открити след несъмнено време. Той дава образец: острият инфаркт може да бъде открит до към 24 часа след гибелта. Евентуална тробмоемболия обаче би била забележима и дни по-късно.Ако човек е умрял след побой или от прободна рана, следите биха останали, споделя Маргарита Каменова. Но не е по този начин с отровите – за разлика от арсена, който остава в тялото доста дълго време, има доста други токсини, които биха били неуловими при аутопсия, извършена със забавяне от дни, споделя тя. От какво е настъпила гибелта
Има две хипотези, изнесени от прокремълски управляващи.

Пропагандистката Маргарита Симонян цитира свои източници, съгласно които Навални е умрял от „ откъснат тромб “.

В пандиза са споделили на майката на Навални, че той е умрял от синдром на неочакваната гибел.

Източник от моргата споделя пред „ Новая газета “, че по тялото на Навални е имало синини, каквито служителят е виждал при пациенти, умряли след спазми (защото хората са се опитвали да овладеят конвулсиите и по този начин са нанесли синините).

Какво не е наред:
Двете посочени аргументи са две разнообразни болести, споделя Маргарита Каменова. Но и двете се развиват доста бързо;При нито една от двете посочени аргументи за гибелта няма спазми, споделя още тя;И за двете аргументи може да се допуска преди аутопсията, само че при неочакваната смъртност е нужно да е имало и непрекъснато наблюдаване над умрелия. Тогава, споделя Каменова, гибелта настава за минути;, който е лекувал Навални след отравянето му с Новичок, оспорва израза от формалното известие за гибелта на Навални: че му е " станало неприятно след разходка “. Полупан споделя, че неочакваната смъртност и „ откъсването на тромб “ са случаи, при които нямаш време да осъзнаеш, че ти е станало неприятно. Кога е настъпила гибелта
Навални е умрял в петък, 16 февруари, след разходка, на която му е станало неприятно, гласи формалното известие на районната Федерална работа за изтърпяване на наказванията (ФСИН). До тази вест няма достъп сега.

Екипът на незабавната помощ е дошъл за 7 минути от най-близкия град – Лабитнанги, написа прокремълската. Лекарите са се опитвали да спасят живота на пандизчията в продължение на 30 минути.

В това първо известие не е посочен час на гибелта, а единствено датата. Но ден по-късно майката на Навални получава публично уведомление за гибелта, където е посочен часът: 14,17 ч локално време (или 12,17 ч. московско време).

Какво не е наред:
Разходката на пандизчии в карцера се организира в 6,30 сутринта локално време (4,30 ч. московско), беше писал Навални по-рано. Ако гибелта му е настъпила ненадейно след разходката, тя няма по какъв начин да се е случила цели 8 часа по-късно.Часът на гибелта, посочен в известието до майката, е единствено 2 минути на ФСИН. Две минути са незадоволителни за написването и публикуването на текст от няколко абзаца, даже и да предположим, че някой го диктува.Линейката не може да измине за 7 минути разстояние от 34 км в снега оттатък Полярния кръг.Затворник от колонията, в която беше Навални, споделя пред съветското издание (днес в изгнание), че е знаел за гибелта на Навални още в 10 сутринта (8 ч. московско време) в петък. Вечерта преди известието за гибелта вечерната инспекция е била съкратена, което нормално се е правело в навечерието на празници. След това се е чул на три пъти звукът на идващи в колонията коли. На сутринта е бил извършен обиск („ цялостен тараш “) измежду пандизчиите. Иззели са телефони, карти и даже бързовари, за които до тогава са си затваряли очите. Източникът си го е обяснил с идна ревизия на пандиза. „ Бърза помощ “ не е била забелязана в петък.

Накратко: часът на гибелта, посочен в формалното уведомление, не съответствува с най-малко три други фактора. Тялото на Навални не е забелязано от никого и не е известно къде е. Анонимни източници, представени от кремълската агитация, приказват за две разнообразни аргументи за гибелта, които могат да се открият единствено с аутопсия, само че няма данни, че аутопсията е била извършена.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР