Майкъл Бъри предполагаемо е излязъл от значителна шорт сделка на

...
Майкъл Бъри предполагаемо е излязъл от значителна шорт сделка на
Коментари Харесай

Майкъл Бъри закри залога си срещу пазарите на огромна загуба

Майкъл Бъри хипотетично е излязъл от забележителна шорт договорка на стойност $1.6 милиарда против SPDR S&P 500 ETF Trust (SPY) и Invesco QQQ Trust (QQQ).

Известен с сполучливия си залог против жилищния пазар през 2008 година, както е показано във кино лентата “, Бъри се сблъска с крах при последната си “ “, натрупвайки предстоящи загуби от 40% от началото на позицията през август 2023 година Закриването и резултатите бяха оповестени от Гургавин Чандхоке, основен изпълнителен шеф и създател на uINVST, на 14 ноември.

Въпреки номиналната стойност от $1.6 милиарда, инвестицията на Бъри за основаването на тази позиция беше относително скромна, с първичен разход от към $26.5 милиона, както заяви Чандхоке през август. По-конкретно, Бъри е заделил $18 милиона за 20,000 пут варианти за SPY и към $8.5 милиона за 20,000 пут варианти за QQQ.

Този скорошен ход допуска забележителна смяна в вероятността на Бъри, сигнализирайки за мощно отклоняване от първичната му теза, която провокира шорт позиция през август. Мащабът на отклонението наподобява забележителен, оправдавайки 40% осъществена загуба от инвестиция на стойност $26.5 милиона.

Засега пазарните наблюдаващи могат единствено да спекулират за претекстовете зад решението на Бъри. Забележително е, че затварянето съответства с публикуването на данните за показателя на потребителските цени в Съединени американски щати, които в същия ден се оказаха под пазарните упования. В предишното Федералният запас е разглеждал показателя на потребителските цени като водещ индикатор при вземането на решения за лихвените проценти.

Неочакваният спад на ценовата инфлация в Съединени американски щати също би могъл евентуално да повлияе на позицията на Федералния запас във връзка с лихвените проценти, а Бъри може да е изтълкувал това като бичи сигнал, стимулиращ към затваряне на неговата позиция.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР