Майка на 4-годишно дете, настанено с пневмония от два дни

...
Майка на 4-годишно дете, настанено с пневмония от два дни
Коментари Харесай

Майка на 4-годишно с пневмония в търновската болница притеснена, че не го лекуват за коронавирус


Майка на 4-годишно дете, настанено с пневмония от два дни във великотърновската болница "Д-р Стефан Черкезов ", описа по NOVA, че детето й не се лекува за ковид, макар че има такава симптоматика

Пробата за вируса му е взета при постъпването, а момиченцето е настанено в педиатричното поделение на лечебното заведение. Детето изпитва остри болки в гърдите, само че към момента се чака резултатът. Родителите на момиченцето са изключително обезпокоени, защото считат, че то се лекува по обща симптоматика, а не за ковид. За случая първо потърси помощ бащата на детето през обществените мрежи. Георги Величков сигнализира, че детето е с двустранна пневмония, а положението му се утежнява.

„ В момента е на системи, вливат се 2 антибиотика, има течност в белия дроб”, изясни майката Мариета Томова. „ Казано ми е, че тази течност сега не се повлиява от антибиотиците. Имам терзания, че това дете не се води, че е с ковид и се лекува за пневмония. Чудя се дали има друго лекуване за ковид, което ние не прилагаме”, добави майката.

"Има доста мощни, остри болки в гръдната област ", сподели майката, като акцентира, че при елементарната пневмония не са такива признаците. "Взета е проба при постъпването в Спешното поделение ", сподели обезпокоената жена, която изясни, че е отделена във ВИП-стая на детското поделение, с цел да са изолирани от други деца. Но в същото време към този момент не чува детски гласове и счита, че отделението е опразнено.

"Медиците имат маски и очила, само че за облеклото не мога да отговоря дали е уместно ", сподели още майката.

"Моля обаче, това е едно дете, което заслужава да живее. Не е моето дете, което заслужава да живее ", приключи прочувствения си роман дамата.

Пред NOVA от болничното заведение прецизираха, че детето е съветвано от инфекционист и е взета проба за COVID-19. Назначено е антибиотично лекуване и индикаторите му се наблюдават в динамичност. Към днешна дата лечебното заведение не разполага с поделение, планувано за пациенти със подозрения за ковид.

"Мога да уверя майката, че е в положителни ръце ", разяснява в студиото ръководителят на БЛС доктор Цветан Маджаров.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР