Майка изостави сина си като бебе, но го припозна 10

...
Майка изостави сина си като бебе, но го припозна 10
Коментари Харесай

Телеграф: Страшна житейска драма с третокласник от Карнобат! Смърт и 100 бона в основата на трагичната история

Майка изостави сина си като бебе, само че го припозна 10 години по-късно, когато детето наследи 100 000 лв.. Парите са завещание от застраховката на бащата, който умира в автомобилна злополука, оповестява " Телеграф ", представени от Блиц.

Третокласникът от Карнобат живее в ограничения с баба си по бащина линия. Преди 15 години неговият татко Стефан се дами за З. На три месеца бебето им е изоставено от майката, която заживява с различен, споделя " Телеграф ".

През 2013 година съдът присъжда настойничество на Стефан, само че фамилията е разтърсено от покруса. Бащата умира в злополука. На 15 септември дружно с първия звънец третокласникът чува и че " баща му е мъртъв ".

Според закона, когато единият от родителите почине, правата по развъждането на детето се трансферират към живия. И след черния 15 септември, майката не се интересува от него, твърди юрист пред " Флагман ". Той съставлява бабата на момчето, която желае от Карнобатския областен съд публично да бъде настанено при нея.

През 2017 година получава позволение, а през октомври същата година, осъжда майката Златка да заплаща месечна прехрана на малолетния от 120 лева В същото време обаче тя претендира за компенсацията, полагащо се на сирака от застрахователно сдружение, в което е имал лавица автомобилът, с който пътувал бащата. И съумява законно да го получи.

" Изпратихме писмо до застрахователното сдружение и до Софийския градски съд, с което помолихме компенсацията да бъде да бъде преведено по сметка на детето. До изясняването на случая бабата двукратно изиска от дирекция " Социално подкрепяне " - Карнобат, да се лишават родителските права на майката. Съгласно закона обаче това може да направи единствено другият родител, който в тази ситуация е умрял, шефът на съответното поделение на общественото подкрепяне или районният прокурор ", изяснява юристът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР