Майка и татуист, Райшел Кастълбъри (Ryshell Castleberry) от Флорида написала

...
Майка и татуист, Райшел Кастълбъри (Ryshell Castleberry) от Флорида написала
Коментари Харесай

Жена ми не работи, тя е домакиня

Майка и татуист, Райшел Кастълбъри (Ryshell Castleberry) от Флорида написала пост във фейсбук, предполагаем диалог сред мъж и неговия психотерапевт, който пита с какво се занимават той и брачната половинка му. Измисленият диалог е споделен повече от 400 000 пъти в обществената мрежа и разкрива какъв брой работа прави дамата, даже и в случай че не работи на цялостен работен ден в офис, а е просто...домакиня.

" Разговор сред брачен партньор (С) и психотерапевт (П)

П: С какво се занимавате г-м Роджърс?
С: Работя като счетоводител в банка
П: Жена Ви?
С: Тя не работи, стопанка е.
П: Кой прави закуската във вашето семейство?
С: Жена ми, тъй като не работи.

П: Кога става жена Ви заран?
С: Тя става рано, тъй като би трябвало да е проведена. Прави обяда на децата, твърди се, че те са добре облечени и сресани, дали са закусили, дали са си измили зъбите и дали са си взели всичко за учебно заведение. Станала е още с бебето да му смени пелените и облеклата, да го накърми.
П: Децата ви по какъв начин отиват на учебно заведение?
С: Жена ми ги кара, тъй като не работи.
П: След като ги заведе на учебно заведение, какво прави жена ви?
С: Обикновено лишава малко време да свърши още нещо, до момента в който е на открито, с цел да й се постанова да смъква и качва бебето на столчето доста пъти денем - заплаща някои сметки или се отбива в супермаркета. Понякога не помни нещо и би трябвало да се връща с бебето на ръце небрежно. Като се прибере, би трябвало да даде на бебето обяд и го докърмва. Сменя му пелените и го подготвя за сън, оправя кухнята, сортира прането, чисти къщата, тъй като нали знаете, не работи.

П: Вечерно време, като се приберете от работа, какво вършиме?
С: Почивам си, несъмнено. Е, изтощен съм след през целия ден работа в банката.
П: А жена Ви какво прави?
С: Прави вечеря, сипва на децата и на мен, мие чиниите, оправя още веднъж из кухнята. Разхожда кучето и разтребва след вечеря. След като оказва помощ на децата с домашните, ги подготвя за сън - дали са с пижами, дали бебето е с чисти пелени, дава му вечерното мляко, дали те са си измили зъбите. Когато си легне, постоянно се постанова да става и да кърми нощем, от време на време сменя пелени, до момента в който ние се наспиваме, тъй като на нея не й се постанова да става рано за работа. "

Авторката на поста написа още:

" Това е всекидневието на доста дами по целия свят. Започва рано заран и продължава до късните часове. Нарича се: " Тя не работи " Да си стопанка не ти е нужна тапия, само че има основна роля в живота на фамилията. Радвайте се и ценете вашите дами, майки, баби, лели, сестри и дъщери. Защото тяхната всеотдайност е скъпа. "

В мненията някой я пита работеща жена ли си или просто стопанка. Райшел дава отговор:

" Работя като жена вкъщи, 24 часа в денонощието. Аз съм майка, щерка, тревога заран, готвач, домашна помощница, барман, детегледач, здравна сестра, електротехник, чиновник по сигурността, консултант, утешител. Нямам отпуск, болничен, почивен ден. През цялото време съм на промяна, не получавам заплата и все пак постоянно слушам въпроса: " Какво правиш по през целия ден?! " "
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР