Майка и бебето ѝ са спасени със сложна операция в

...
Майка и бебето ѝ са спасени със сложна операция в
Коментари Харесай

Спасиха майка и бебето ѝ след операция на два етапа в плевенската болница „Света Марина“

Майка и бебето ѝ са избавени със комплицирана интервенция в плевенската УМБАЛ " Света Марина " , заяви Велина Дукова от пресцентъра на лечебното заведение.

32-годишната жена е била с рак на шийката на матката , когато схваща, че е бременна . Тогава казусът ѝ е стихотворец от лекарите в УМБАЛ " Света Марина – Плевен ". 

" Жената взема решение да износи детето, макар рисковете . С помощта на акад. доктор Григор Горчев, доцент доктор Надежда Хинкова и доктор Пепо Партенов тя минава сполучливо високорисковата бременност , до момента в който пристигна миг, подобаващ за раждане ", добави Дукова.

Екипът на акад. Горчев прави комплицирана хирургическа интервенция на два стадия , в която първо се ражда момченцето, а по-късно туморът на дамата е отхвърлен . Детето и майката са добре.

" Тези случаи са доста тежки, защото туморът носи съществени опасности от кървене по време на бременността и интервенцията. Предизвикателство е да опазиш такава бременност досега, в който бебето е готово да се роди. Щастливи сме, че два живота бяха избавени. За нас като лекари по-голямо задоволство няма ", разяснява акад. доктор Григор Горчев.  

" Това е следващият комплициран случай, който експертите от УМБАЛ " Света Марина – Плевен " завършват сполучливо.

" Вече 20 години болничното заведение е водач в построяването на същинска умна медицина в България ", акцентира Велина Дукова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР