Майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет

...
Майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет
Коментари Харесай

Защо майка и бебе не бяха допуснати до борда на самолет, въпреки че имат билети 

Майка и бебе не бяха позволени до борда на аероплан на нискотарифна самолетна компания, макар че имат билети и са били чекирани. Причината съгласно майката е повтаряне на билетите. Според Европейския потребителски център с настъпването на летния сезон сходни сигнали ще се усилят, оповестяват от Българска национална телевизия. 

Цяла нощ Шеджан Фахри и бебето й пътуват от Добрич до София, с цел да се качат на аероплан за Малта, където тя живее и работи. Самолетът обаче отлита без тях.

" Бях една от първите чакащи тук, на гейта, само че не бях позволена и не бях единствено аз. Просто затвориха вратата и край, до такава степен беше. Не знам към кого да се обърна. Не знам какво да направя ", разяснява Фахри.

Шеджан няма близки в столицата, Добрич е на над 500 км, а различен пряк полет за Малта в този ден няма.

" Има възможност да изгубя работата си, пристигнах тук, тъй като дядо ми направи мозъчен инсулт, и допускам, че го виждам за последно, би трябвало да се прибера. Имам дете, което води матури, аз не мога да се прибера при него ", добави тя.

Опитите да получи подпомагане от компанията нямат триумф.

" Нямаха никакво отношение, просто си затвориха вратите и споделиха, че всичко е завършило ", сподели майката.

Потърсена е позицията на самолетната компания - каква е повода тези хора да не бъдат качени на борда и да не им бъде оказано подпомагане. Засега няма отговор. За нискотарифните компании важат същите правила, както и за останалите авиопревозвачи. В обстановка, когато няма места за всички пасажери, закупили билети, превозвачът има задължението да изплати обезщетение. Пътникът обаче би трябвало да подаде тъжба.

" Те имат право на храна и питиета във времето на изчакване на идващ полет, вероятно нощувка, в случай че е належащо да се изчака за идващ ден, както и две безвъзмездни позвънявания, в това число и на финансова отплата ", разяснява Соня Спасова, шеф на Европейски потребителски център (ЕПЦ).

Спасова добави, че в случай че откакто изтече месец от подаване на тъжба и търговецът е регистриран в друга страна от Европейски Съюз, Исландия, Норвегия или Обединеното Кралство, и в случай че след приключването на този период няма отговор или подпомагане, пострадали могат да се извърнат към ЕПЦ за подпомагане.

Шеджан към този момент пътува назад към Добрич, защото билети за Малта в околните дни няма. Тя е решена да си търси правата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР