Майк Пенс казва, че е „дълбоко обиден“ от „Истината“ на Вивек Рамасвами за 11 септември

...
Бившият вицепрезидент Майк Пенс заяви, че е дълбоко обиден“ от
Коментари Харесай

Бившият вицепрезидент Майк Пенс заяви, че е „дълбоко обиден“ от „конспиративните теории“ на Вивек Рамасвами след неговият колега кандидат за президент на Републиканската партия постави под съмнение терористичните атаки от 11 септември.

Пенс, в коментари за вестник Union Leader в Ню Хемпшир, критикува Рамасвами за това, че е казал пред консервативната Blaze TV Алекс Щайн, че не вярва, че правителството „е ни каза истината” за терористичните атаки и че не вярва на Комисията за 11 септември.

Пенс каза, че 38-годишният Рамасвами „вероятно е бил в началното училище” на 11 септември, докато той беше на Капитолийския хълм.

„Мисля, че коментари като този, конспиративни теории като този, позорят службата и саможертвата на нашите въоръжени сили, които се биеха срещу нашите врагове, решени да ни убият“, каза Пенс.

Рамасвами, биотехнологичен предприемач, който обеща да помилва Доналд Тръмп, ако бъде избран, каза, че няма „никакви доказателства, които да предполагат“, че кацането на Луната е фалшиво, преди да отговори на въпроса на Стайн дали 11 септември „е била вътрешна работа или точно какво ни казва правителството.“

„Не вярвам, че правителството ни каза истината“, каза Рамасвами. „Отново, воден съм от доказателства и данни. Това, което видях през последните няколко години, е, че трябва да бъдем скептични към това, което правителството ни казва.“

„Не съм виждал доказателства за противното, но вярвам ли на всичко, което правителството ни каза за това? Абсолютно не. Вярвам ли на Комисията от 11 септември? Абсолютно не.“

Щайн се включи: „Да, Комисията за 11 септември излъга.“

Не за първи път Рамасвами проявява привързаност към теориите на конспирацията . Джейк Тапър от CNN го осъди за твърдения относно Федералния резерв миналия месец, съобщи Mediaite.

Историята продължава

Рамасвами, в публикация в X (ребрандиране на Twitter), адресираща своите забележки за 11 септември, във вторник изглежда се отнася до Доклад на ФБР, разсекретен през 2021 г., който описва среща между саудитски правителствен служител и похитители, която „преди е била представяна като случайна среща“, а сега „като предварително планирано, добре организирано събитие“, според NPR.

Рамасвами твърди, че документите „категорично разкриват, че правителството е излъгало обществеността относно основните факти за участието на Саудитска Арабия в 11 септември.“

Той продължи с твърдението, че правителството лъже за COVID-19, Хънтър Байдън и училищния стрелец в Нешвил. И трите, като 11 септември, са любими теми на конспиративни теории.

Свързани...

„Има проблем“: Тръмп обяснява защо не е подкрепил 1 дебат на Републиканската партия Изискване

Съперниците на Тръмп се опитват да го подтикнат да се присъедини към първия предварителен дебат

Адвокатът зад фалшивия заговор на Тръмп за избирателите каза, че е „смел“, но обречен

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР