Маями Хийт възстанови паритета във финалната серия на Националната баскетболна

...
Маями Хийт възстанови паритета във финалната серия на Националната баскетболна
Коментари Харесай

Маями отвърна на удара и изравни на Денвър

Маями Хийт възвърне паритета във финалната серия на Националната баскетболна асоциация (НБА), откакто надделя Денвър Нъгетс със 111:108 като посетител в мач номер 2, игран в залата на „ буците “. „ Горещите “ изоставаха с осем пункта след третата четвърт, само че в последна сметка стигнаха до успеха, отнемайки домакинското преимущество на отбора от Колорадо.
Най-резултатен за Маями бе Гейб Винсънт с 23 точки. Гардът прибави 3 асистенции и 2 откраднати топки, като приключи с 4/6 от тройката. С по 21 пункта завършиха Джими Бътлър и Бам Адебайо – Бътлър хвана 4 битки и даде 9 асистенции, до момента в който Адебайо се регистрира с 9 овладени топки и 4 завършващи подавания. С 14 пункта способства Макс Струс, а 10 от пейката добави Дънкан Робинсън.

Хийт удържаха домакините макар следващия мощен мач на звездата на Денвър – Никола Йокич. Двукратният притежател на наградата за Най-полезен състезател в Лигата приключи с дабъл-дабъл – 41 точки и 11 битки, само че този път напъните му не бяха задоволителни за задатък от 2-0. С дабъл-дабъл завърши и Джамал Мъри – 18 пункта и 10 асистенции, а 12 и 11 точки вкараха надлежно Арън Гордън и Брус Браун. Нъгетс изгубиха за първи път вкъщи от 30-и март насам и за първи от 10 изиграни семейства в плейофите.

„ Нашите играчи са бойци. Те обичат такива моменти “, сподели треньорът на „ горещите “ Ерик Сполстра. Маями оцеля в самия край, когато Мъри пропусна тройка със сирената. „ Просто пробвах да препречвам стрелбата. Много съм удовлетворен, че не влезе “, сподели Бътлър, който пропусна тройка преди стрелбата на Мъри за завършек на срещата. Мач номер 3 е в залата на Хийт в нощта на сряда против четвъртък.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР