Мая Манолова внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет

...
Мая Манолова внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет
Коментари Харесай

Мая Манолова поиска президентът да предложи референдум за промените в Конституцията

Мая Манолова внесе в деловодството на президентството и Министерския съвет писма до премиера и президента с гледище да бъде иницииран референдум за измененията в Конституцията.

Според нея не е заслужено ГЕРБ да одобряват новата българска Конституция, тъй като партията от дълго време е изгубила доверие в обществото и 40-и ден митинги потвърждават това.

Манолова сподели още, че този парламент е изцяло привършен и делигитимиран и няма никакво морално право да разисква план за нова българска Конституция. От него се очаквало след оставката на Борисов и Народното събрание да се разпусне. Чрез гражданската си платформа " Изправи се.БГ ", Мая Манолова предлага 6 тематики, които да бъдат включени в референдум - дейно разделяне на управляващите, дълбока правосъдна промяна с ефикасен надзор върху основния прокурор, понижаване на парламентарната квота на Висш съдебен съвет и разделяне на ръководството на съда и прокуратурата, както и въпроси за присъединяване на жителите в политиката посредством цивилен комитети и конституционни гаранции за опазването на природата в България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР