Мая Манолова ще подаде оставка пред парламента като национален омбудсман,

...
Мая Манолова ще подаде оставка пред парламента като национален омбудсман,
Коментари Харесай

Мая Манолова подава оставка като национален омбудсман и влиза в битката за София

Мая Манолова ще подаде оставка пред Народното събрание като народен омбудсман, откакто разгласи публично, че влиза в борбата за София.
Очаква се на 4 септември Манолова да заяви, че ще взе участие в кметската конкуренция за столицата.
Кандидатурата й ще бъде издигната от Инициативен комитет и ще бъде подкрепена от Българска социалистическа партия.
По закон Манолова има право да излезе в неплатен отпуск за времето на предизборната акция и в случай че не завоюва, може да се върне още веднъж на поста.
Мая Манолова обаче е решила да играе по разпоредбите на морала - няма по какъв начин да води акция против настоящето ръководство, визитка на която е София, и в случай че не успее, да се върне на същия пост, на който бе определена с гласовете и на ГЕРБ.
Манолова е решила да играе ва банк, за нея тази борба е идея - късмет да се промени модела на ръководство в страната, и тя не мисли за персоналното си себеустройване, подчертаха от екипа ѝ.
Решението е било изрично.
"Ако реша да се кандидатирам, ще стана кмет ", зарече се Манолова преди седмица в ефира на bTV във връзка с борбата за столицата. Тя уточни, че е подлагана на непрекъснати офанзиви, защото е впрегната цялата пропагандна машина към властта против нея, а това съгласно нея издавало суматоха.
"Опитът да бъда дискредитирана демонстрира боязън ", безапелационна бе Манолова.
"Какво ще работи Мая Манолова след октомври, е любопитно за хората към властта, за които явно залогът е доста огромен, само че значимото за жителите са другите тематики ", разяснява още омбудсманът и увери, че в случай че реши да се кандидатира за поста, ще го разгласи обществено.
Мая Манолова бе определена за омбудсман на 30 май 2015 с скрито гласоподаване от Народното събрание. Нейната кандидатура беше подкрепена от 129 народни представители, като за съперника ѝ, предшественика ѝ на този пост - Константин Пенчев, гласоподаваха 82 депутати.
"Подкрепям борбата на хората против застрояването на зелените площи, замърсяването, смяна на модела на опазването на здравето и. тъй наречените Колкото по-безцеремонно страната натиска своите жители, толкоз повече се нервирам. Аз работя за жителите. Всяка една позиция съществува за това да взема решение избрани проблеми, с цел да е потребна на хората. Ако реша да си променям позицията ще бъде с грижа за хората и в тяхна изгода и ще разгадавам на тях “, съобщи преди седмица Манолова в отговор на въпроса дали ще се кандидатира за кмет на София.
Миналата седмица на уеб страницата на омбудсмана бе качен доклад за четирите години на Манолова на поста. В него се показва, че съдействието й са потърсили над 122 000 жители.
Инициативният комитет, който ще издигне Мая Манолова за кмет на София, ще бъде управляван от правозащитник. В него няма да вземат участие социалисти. На 11 септември Българска социалистическа партия - партията, от която тя бе народен представител близо 10 години, ще поддържа кандидатурата й.
Председателят на столичната организация на Българска социалистическа партия Калоян Паргов разгласи още на събора на Бузлуджа, че "червените " ще поддържат Манолова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР