Мая Манолова ми каза, че е решила да работи по

...
Мая Манолова ми каза, че е решила да работи по
Коментари Харесай

Новият омбудсман: Мая Манолова ми остави една активна институция

Мая Манолова ми сподели, че е решила да работи по различен метод за жителите и да се яви на изборите за кмет на София. Наследството, което ми оставя е една дейна институция. Това съобщи новият омбудсман на Република България доцент доктор Диана Ковачева пред bTV.
„ Институцията има капацитет. Тя е жива, до момента в който жителите имат доверие в нея. Работата не е лесна. Органът няма директна законодателна власт. Фактът, че има импортирани 27 законодателни начинания в Народното събрание, от които 9 са почетени, обаче демонстрира, че има положително съдействие. Има няколко значими законопроекта, които би трябвало да бъдат признати първо, като Законът за свръхправомощията на банките “, разяснява Ковачева.

„ Институцията на обмудсмана би трябвало да е доста настойчива. Не можем да вземем отношение във връзка със правосъдната система “, обясни тя.

От думите ѝ стана ясно, че жителите би трябвало да получават правдивост.

Една от водещите тематики, с които ще се заеме новият омбудсман са монополите. „ Много значимо съдът да се следи за неравноправни клаузи, Законът за персоналния банкрут, „ Топлофикация “ - също “, изброи целите си Диана Ковачева.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР