МАЯ ДИМИТРОВА е родена през 1965 г. Завършила е Техническия

...
МАЯ ДИМИТРОВА е родена през 1965 г. Завършила е Техническия
Коментари Харесай

Разграждането на модела Борисов трябва да продължи

МАЯ ДИМИТРОВА е родена през 1965 година Завършила е Техническия университет във Варна със компетентност " Машинен инженер " и Икономическия университет във Варна със компетентност " Икономика и мениджмънт ". Има и юридическо обучение, работи като юрист на свободна процедура. Била е преподавател в Тервел и Генерал Тошево, помощник-директор във ФСГ " Васил Левски " в Добрич. От 24 години е член на Българска социалистическа партия. Активно взе участие в управлението на партията в Добрич от 2007 година От март 2014 година е ръководител на Общински съвет на Българска социалистическа партия в Добрич, от 2016 година е член на Народно събрание на Българска социалистическа партия и ръководител на Областния съвет. Четвърти мандат общински консултант от Българска социалистическа партия в Добрич. От ноември 2019 година е ръководител на Общинския съвет.

- Г-жо Димитрова, какво ви стимулира да приемете още веднъж номинацията за лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Добрич?

- Да бъда лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " за област Добрич за мен е огромна отговорност. Да приема още веднъж номинацията най-много ме стимулира и поддръжката на общинските структури на партията в региона, на доста мои другари, познати и съидейници. Вярвам, че ще отговоря на упованията им като представител на добричлии в 47-ия парламент.

Хубаво е, че всички претенденти за народни представители в листата на Българска социалистическа партия са локални, от област Добрич. Ние познаваме доста добре проблемите на хората от Добруджа, имаме нужната професионална подготовка и сме решени да се борим за решаването им.

- Кои ще са главните ви цели, когато станете народен представител в 47-ото Народно заседание?

- В изискванията на застигналата ни политическа, икономическа, обществена и здравна рецесия е най-важно да осигурим успокоение на хората, да успеем препоръчаните от Българска социалистическа партия ограничения за първите 100 дни на ръководство да станат факт, с цел да могат българите да посрещнат зимните месеци безпроблемно и да смекчим ценовите удари на енергоносителите и храните. С тази цел Българска социалистическа партия предлага да бъде подкрепено всяко семейство с ниски приходи с месечна дотация от 200 кВтч до края на март. Ще създадем всичко допустимо да няма нито едно семейство с ниски приходи, което да остане изключено от енергийната мрежа при неспособност за заплащане на сметки, в случай че цените не престават да порастват.

Ще се борим да облекчим хората от високите цени на електрическата енергия посредством скица за отсрочено заплащане на битовите сметки. Българска социалистическа партия предлага да се понижи Данък добавена стойност от 20 на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните консуматори - компании и фамилии. Няма да пожалим сили като депутати това да се случи.

Няма да оставим без поддръжка и фамилиите - още веднъж ще настояваме за въвеждането на фамилно подоходно облагане. С 550 лева за всяко дете ще се понижава данъчната основа на единия работещ родител. Крайно време е децата до 14 години да имат право на безвъзмездни медикаменти. Категорични сме, че главните храни като самун, месо, мляко, яйца и други би трябвало да се таксуват с по-ниски ставки на Данък добавена стойност от 9%.

Левицата единствена упорства за основаването на обединен аграрен указател, какъвто все още няма у нас, който да е връзката сред държавните и общинските структури в бранш " Земеделие ". Нужна е целева финансова поддръжка за интензивните подотрасли в земеделието - зеленчукопроизводство, в това число оранжерийното, зарзаватчийство, лозарство, отглеждане на животни. Българска социалистическа партия има ограничения и за усилване на държавната интервенция към браншове, които действително създават земеделска продукция, за възобновяване на Държавния горски фонд, който през годините бе изсичан и продаван на ниски цени.

- Eдин от главните цели на Българска социалистическа партия е правосъдната промяна. Вие сте правист. Какви са главните оферти на левицата за промени в тази сфера?

- В правосъдната система Българска социалистическа партия предлага закриване на профилираните углавен съд и прокуратура и отделяне на профилирани наказателни отделения към петте апелативни региона. Социалистите сме за въвеждане на опция за обжалване пред съд в избрани случаи на отводи за формиране на досъдебно произвеждане.

В 47-ото Народно заседание " Българска социалистическа партия за България " ще внесе законопроект за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт, поставящ началото на нужните структурни промени за метода на образуване на Висшия правосъден съвет. Необходимо е превръщане на Фонд " Затворно дело " за по-голяма успеваемост и преустановяване на зловредни практики.

- Кои са главните проблеми пред жителите на Добричка област?

- Проблемите на жителите на Добричка област са сходни на тези на всички българи. Те са свързани най-много с липса на работа, с обезлюдяването и демографската рецесия. Инфраструктурата е извънредно неприятна. Няма обезпечен превоз сред обитаемоте места. Около 15 са селата в региона, където не влиза рейс. Там няма даже магазин и хората са изолирани.

В огромна част от общинските центрове няма болнично заведение, здравно звено или най-малко аптека, което е огромен проблем в изискванията на КОВИД-кризата. В региона има дефицит на медицински сестри и една от главните задания, по които ще работя в 47-ото Народно събрание, е разкриването на филиал на Медицинския университет, където да се образоват медицински експерти и акушерки.

В доста от обитаемоте места няма канализация и тръбопровод. Тези проблеми могат да бъдат решени само с смяна на модела на ръководство и с политическа воля, тъй като добруджанци заслужават по-добър и заслужен живот.

- Какви са вашите послания към гласоподавателите? Защо би трябвало да поддържат претендентите на Българска социалистическа партия?

- Призовавам добричлии да не се опасяват и да излязат всеобщо да гласоподават. Отиването до изборната секция не е по-различно от отиването до пощата да вземем за пример. Само високата изборна интензивност може да се опълчи на купения и административния избор.

Обръщам се към моите съграждани да поддържат претендентите на " Българска социалистическа партия за България ". Левицата потвърди, че е поредна и диалогична партия и само тя е с стратегия и ограничения за излизане от здравната и икономическата рецесия. Това, което левицата стартира в 45-ото и 46-ото Народно събрание - разграждането на модела " Борисов ", би трябвало да продължи. Много разгадавам на това, че хората са разбрали освен за желанието, само че и за дейностите на Българска социалистическа партия, които тя направи като поредна партия, отстояваща политиките си, ясно и тъкмо показваща, че моделът " Борисов " би трябвало да престане да съществува.

Много е значимо да гласуваме не прочувствено, а да се доверим на партията, която предлага освен решения, само че и дълготрайни политики.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР