MAX Sport придоби правата за Професионалната футболна лига на Саудитска

...
MAX Sport придоби правата за Професионалната футболна лига на Саудитска
Коментари Харесай

Роналдо и Бензема се завръщат в ефира на MAX Sport с ROSHN Saudi League

MAX Sport закупи правата за Професионалната футболна лига на Саудитска Арабия за идващите два сезона - 2023/24 и 2024/25
MAX Sport ще излъчва мачове от трансформиралата се в магнит за суперзвезди ROSHN Saudi League през идващите два сезона – 2023/24 и 2024/25. Новият сезон на Професионалната футболна лига на Саудитска Арабия ще предложи още по-вълнуващи срещи след множеството прехвърляния през лятото на огромни имена от Европа и ще надгради рекордния сезон 2022/23, който беше излъчен в над 170 страни по света.

Още първият мач в ефира на MAX Sport може да се трансформира в дебют в лигата на носителя на Златната топка и някогашен голмайстор на Реал Мадрид Карим Бензема, дружно с новите попълнения Н‘Голо Канте от Челси и Жота от първенеца на Шотландия - Селтик. Двубоят сред първенеца Ал Итихад и Ал Раед ще се изиграе в понеделник (14 август) от 18:00 ч. и ще бъде излъчен по MAX Sport 2.
-->
Вицешампионът Ал Насър ще стартира акцията си също в понеделник (14 август) от 21:00 ч. с пътешестване до Дамам, с цел да се изправи против Ал Етифак, воден от легендата на Ливърпул и някогашен национал на Англия Стивън Джерард. Мачът ще бъде излъчен също по MAX Sport 2. След като притегли суперзвездата Кристиано Роналдо, през това лято Ал Насър се укрепи с хърватския халф Марсело Брозович от италианския гранд Интер.



През този сезон за купата на Професионалната лига на Саудитска Арабия ще спорят 18 тима, с два повече от предходната акция. За задачата в края на предишния сезон от ROSHN Saudi League изпаднаха два тима, а четири отбора получиха промоция в Професионалната лига. Лигата има общоприет формат - всеки от тимовете ще играе по два мача, домакинство и посещение, против останалите отбори, или по 34 мача на клуб за цялата акция.

След като сезонът завърши, първите два тима ще се класират за груповата фаза на Шампионската лига на Азиатската футболна конфедерация (AFC), а клубът, класирал се на трето място, ще продължи към плейофния кръг на шампионата. Последните три тима в класирането ще изгубят мястото си измежду елита и ще играят в Първа дивизия.

ROSHN Saudi League е най-новото допълнение към богатото футболно наличие на MAX Sport. Спортните канали излъчват мачове и от трите клубни шампионата на UEFA – UEFA Шампионска лига във вторник, UEFA Лига Европа и UEFA Лига на конференциите, както и някои от най-хубавите шампионати в Европа – испанската LaLiga, италианската Serie A и Coppa Italia, нидерландската Ередивизи, Купата по футбол на Франция и южноамерикански клубни шампионати като Copa Libertadores и Copa Sudamericana.

Освен огромното многообразие от футболни шампионати и шампионати, каналите MAX Sport оферират на своите фенове необятен избор от спортни събития. Абонатите могат да гледат FIVB Лига на нациите за мъже и дами, Световно състезание на FIVB и Европейско състезание на CEV, Евролигата по баскетбол, Диамантената лига по лека атлетика, голф от DP World Tour, както и най-престижните тенис шампионати на ATP. MAX Sport също по този начин предлага моторни спортове със сериите NASCAR, MotoGP и WRC, хокей – NHL и бойни спортове – UFC, Cage Fighting Champions и определени боксови галавечери от най-високо равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР