Матю Пери — актьорът, комик и продуцент, чиято емблематична роля

...
Матю Пери — актьорът, комик и продуцент, чиято емблематична роля
Коментари Харесай

Погледнете назад към живота на Матю Пери в снимки

Матю Пери — артистът, комедиант и продуцент, чиято емблематична роля на Чандлър Бинг в ситкома „ Приятели “ го направи известно име — беше открит мъртъв в събота тъкмо 54. 

Полицията сподели, че той не е реагирал в джакузито си, вкъщи в квартал Pacific Palisades в Лос Анджелис, когато са дали отговор на позвъняването на 911 за водно избавяне същия следобяд, удостовери пълководец на полицията в LA CBS Лос Анджелис. Той е разгласен за мъртъв на място. Полицейското ръководство сподели в неделя, че формалната причина за гибелта на Пери остава незнайна и следва следствие от правосъдния доктор, като добави, че няма " явни признаци на контузия. "

Роден през 1969 година в Уилямстаун, Масачузетс, на артистът Джон Бенет Пери и Сюзан Мари Лангфорд, журналистка, която в миналото е била прессекретар на Пиер Трюдо, тогавашният министър-председател на Канада, Пери е израснал частично в Канада и частично в Съединените щати.

Той стартира в Холивуд като дете артист, появявайки се в телевизионни сериали като „ Бевърли Хилс 90210 “, и прави филмовия си дебют в водената от Ривър Финикс драма за навършване на пълноправие „ Една нощ “ в живота на Джими Риърдън. "

изстреля славата с премиерата на " Приятели " през 1994 година, където играе в продължение на 10 сезона дружно с Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Дейвид Шуимър, Лиза Кудроу и Мат Лебланк.

Самият сериал завоюва утвърждението на критиците, както и Пери за превъплъщението му в Чандлър Бинг, което му завоюва номинация за Еми за извънреден основен артист в комедиен сериал през 2002 година

„ Това е ужасно, това е прелестно време в живота ми “, сподели той пред CBS News, говорейки за годините си в „ Приятели “ в интервю от 2015 година „ При мен идват хора, за които знам, че не са били родени, когато снимахме сериала, сигурно. И просто са сюрпризирани какъв брой възрастен наподобявам. “

Години след финала на сериала „ Приятели “, Пери се появи с някогашните си сътрудници от актьорския състав в особено събитие за събиране на HBO Max през 2021 година, където той приказва прочувствено за връзката, която групата продължи да споделя, откакто фотосите завършиха.

„ Най-добрият метод, по който мога да го опиша, е откакто шоуто свърши, на празненство или някакво публично събиране, в случай че някой от нас се срещне, това е. Това беше краят на вечерта. Просто седяхте с индивида цяла нощ и това беше “ сподели Пери.

Освен ролята на Чандлър в „ Приятели “, Пери взе участие в голям брой телевизионни сериали и филми през последните няколко десетилетия. Сред тях бяха " Studio 60 on the Sunset Strip ", " Fools Rush In ", " Growing Pains ", " Ally McBeal ", " 17 Again ", " The Whole Nine Yards ", " The West Wing " и рестартиране на " Странната двойка. " Той получи както номинация за Златен глобус, по този начин и номинация за Еми за осъществяването си в минисериала от 2007 година „ Историята на Рон Кларк “.

Пери се бореше със злоупотребата с субстанции и приказва намерено за прекарванията си. Той беше дипломат на Националната асоциация на експертите в съда за опиати и предходната година разказа в детайли борбата си със зависимостта в книга, озаглавена „ Приятели, любовници и огромното извънредно нещо “. Стана бестселър на New York Times.

" Мисля, че хората не схващат, че това е болест ", сподели Пери в изявление за CBS News през 2015 година, обсъждайки пристрастяването. „ Беше оповестено за заболяване през 1955 година от Американската здравна асоциация. И даже хората, които имат проблеми с това нещо, не осъзнават, че страдат от заболяване. Така че те се самообвиняват. Така че е значимо да се това е там и не е загадка, с цел да можете да получите помощта, от която се нуждаете. "

Марта Кауфман, Дейвид Крейн и Кевин Брайт, съ-създателите и изпълнителният продуцент на „ Приятели ", скърби за гибелта на Пери в изказване за CBS News в неделя, което пристигна на фона на изтичане от възпоменателни известия от негови другари и някогашни сътрудници онлайн.

„ Ние сме шокирани и надълбоко, надълбоко натъжени от гибелта на нашия обичан другар Матю. Все още наподобява невероятно. Всичко, което можем да кажем, е, че се усещаме благословени да го имаме като част от живота си ", се споделя в изказването.

Той продължава: " Той беше брилянтен гений. Това е факсимиле да се каже, че артистът прави ролята си самичък, само че в тази ситуация с Матю няма по-верни думи.От деня, в който го чухме за първи път да въплъти ролята на Чандлър Бинг, нямаше различен за нас. Винаги ще ценим насладата, светлината, ослепителната просветеност, която той внесе във всеки миг - освен в работата си, само че и в живота. Той постоянно беше най-смешният човек в стаята. Нещо повече, той беше най-сладкият, с даряващо и безкористно сърце. Изпращаме цялата си обич към фамилията и приятелите му. Това в действителност е този, в който сърцата ни са разрушени. "

Ето един взор обратно към фрагменти от живота и кариерата на Пери.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР