Материалните щети, причинени от катастрофалното земетресение в Южна Турция на

...
Материалните щети, причинени от катастрофалното земетресение в Южна Турция на
Коментари Харесай

Очаква се щетите от земетресението в Турция да надхвърлят 100 милиарда долара според ООН

Материалните вреди, породени от пагубното земетресение в Южна Турция на 6 февруари, ще надвишават 100 милиарда $, оповестиха от Програмата на Организация на обединените нации за развиване на конференция през днешния ден, съобщи Ройтерс.

„ Видно е от направените досега калкулации, че цената на вредите, показана от (турското) държавно управление и подкрепена от (…) интернационалните сътрудници, ще бъде повече от 100 милиарда $ “, сподели Луиза Винтън от Програмата за развиване по видеовръзка от турския град Газиантеп.

Тя съобщи, че предварителната оценка на вредите, която се отнася единствено до Турция, се употребява за основа за донорска конференция, която ще се организира на 16 март в Брюксел и има за цел да активизира финансова поддръжка за потърпевшите от земетресението в Турция и в Сирия.

По-рано Световната банка оцени вредите от земетресението на към 34,2 милиарда $.

Винтън разказа обстановката в най-силно засегнатия от земетресението турски окръг Хатай като „ апокалиптична “ със стотици хиляди разрушени жилища. „ Нуждите са големи, само че ресурсите са лимитирани “, сподели Винтън.

Над 52 хиляди души починаха в Турция и в Сирия при земетресението на 6 февруари през нощта, последвано от още един мощен трус по-късно денем и от доста вторични трусове.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР