Материал на Краси Панов Словенката Инес Видич е основна фигура в

...
Материал на Краси Панов
Словенката Инес Видич е основна фигура в
Коментари Харесай

Момичето от Словения, което работи за Олимпийските игри и обича България

Материал на Краси Панов

Словенката Инес Видич е съществена фигура в организацията на Европейското състезание по волейбол за мъже, на което България и Варна са съдомакин дружно с Италия, Северна Македония и Израел. Тя е ивент управител от страна на Европейската федерация и е виновна всичко, което се случва към игрището да бъде наред.

В момента Инес живее в Париж и взе участие в подготовката на Олимпийските игри през 2024 година Там ще бъде основен управител на техническата организация за плажния волейбол.

ИНЕС И БЪЛГАРИЯ

Българите се майтапят, че тя към този момент е съвсем локална, тъй като постоянна е командирована у нас за огромните събития, които одобряваме. Беше тук за Олимпийската подготовка през 2019 година, два шампионата от Волейболната лига на нациите, а в този момент и за Евроволей 2023.

„ Когато в изявленията ме питат коя е обичаната ми страна, постоянно споделям България. И това е в действителност почтен отговор. Защото методът, по който се отнасят към мен тук и какъв брой елементарно работя с всички е нещо, което аз в действителност правя оценка. Освен сътрудници, ние станахме положителни другари. Поддържаме контакт през цялата година, даже когато не работим дружно. Посрещната съм доста добре, чувствам почитание. И аз почитам това, което прави всеки един в тази организация “, откровена е Инес.



БЪЛГАРИЯ И ИНЕС

Чувствата сред България и Инес Видич са взаимни.

„ Нашето отношение към всички от Международните федерации, които идват тук е еднообразно. С Инес обаче се работи извънредно умерено и освен, тъй като към този момент се познаваме добре. Така е от първия миг. Страхотен експерт, подготвен постоянно да помогне и да доразвие концепциите ни. Тя е не е просто човек, който е пристигнал тук да управлява работата ни. Тя е част от нашия екип. А ние имаме сериозен опит и самочувствието, че сме отличен екип, който се оправя на доста високо равнище “, споделя шефът на Евроворей 2023 Борис Халачев.



ИСТОРИЯТА НА ИНЕС

Видич е някогашна волейболистка.

„ Играех на обикновено за Словения равнище. Не съумях да доближи до националните тимове, тъй като контузих коляното си доста млада. Веднага, откакто стопирах с волейбола започнах да работя в спортния мениджмънт. В началото на национално равнище, само че някак естествено животът ме заведе там, където съм. Така през последните 10 години съм въвлечена във волейбола и плажния волейбол “, споделя Инес.

Словенката основава и лична компания за състезателен мениджмънт, която провежда лагери за деца, работи и с националните състезатели на своята страна.

„ По-голяма част от моя живот е волейбол и плажен волейбол. Развивам личната си компания, провеждам уъркшопове за деца, в които работят с психолози, треньори, терапевти. Подготвяме ги за тяхната спортна кариера. Разработвам и планове по Еразъм+ “, споделя Инес.

Видич работи за Светваната федерация по волейбол, където позицията й е началник събития и за Европейската като ивент управител. Задълженията по време на надпревари за двете длъжности са сходни, единствено имената са разнообразни. Неин ангажимент е домакините да изпълнят условията, които са заложени точка по точка. В такава конюнктура обаче е доста значимо да бъдеш еластичен, а не просто педант.



ГЪВКАВАТА ИНЕС

„ Не аз правя работата. Помагам на уредниците да задоволят условията на Международната федерация. Смятам, че едно от преимуществата, които имам като ивент управител е, че съм играла волейбол. Заемала съм разнообразни позиции на национално и интернационално равнище. Започнала съм като елементарен секретар и съм минала през всички вероятни постове. И дръзвам да настоявам, че съм осведомена с съвсем всичко, което може да се случи. Така, когато работя като ивент управител, аз не мисля единствено като подобен. Мисля и като уредник. Не виждам единствено какво е написано в разпоредбите, а диря най-хубавия компромис за двете страни. Защото това е отборна работа. Да са спазени разпоредбите, само че уредникът да остави своя отпечатък. В последна сметка за това домакинът е взел надпреварата “, споделя Видич.



ИНЕС И ПАРИЖ 2024

Олимпийските игри в Париж към този момент чукат на вратата и във Френската столица тече трескава подготовка.

„ За двата месеца, откогато съм в организацията научих толкоз доста. Аз добре познавам протичащото се във волейбола. Но Олимпийските игри са нещо радикално друго. Трябва се свършат толкоз доста неща, за които даже не си се замислял. Цял Париж се трансформира в голяма противоречива сцена. Обикновено, когато отидеш в един град виждаш дървета, коли, трева. Но в този момент ние мислим по какъв начин да ги пазим, ще има смяна в придвижването, реновира се инфраструктурата, строят се нови уреди. Мисли се по какъв начин невероятните забележителности на града да бъдат вплетени в Олимпийските игри. Страхотно е да наблюдаваш и участваш в тези действия. Промяната в Париж към този момент се усеща и то доста. Целият град е в ремонт. Местните се изнервят, само че мисля, че няма да остане нито едно недокоснато място. Освен всичко към този момент има и доста брандинг “, споделя Видич.



ИНЕС И БЪЛГАРСКИТЕ ФЕНОВЕ

Връщам я още веднъж в България с молба за обръщение към българските почитатели.

„ Винаги съм доста щастлива, когато видя по какъв начин българските почитатели изпълват залата. В София имах специфичен миг с едно доста малко дете, мисля, че беше на 4 годинки. То се влюби в мен. Идваше на мачовете с дядо си, постоянно сядаше до мен и крещеше „ Българи Юнаци “, прегръщаше ме. Това са моменти, които няма да не помни. Начинът по който почитателите поддържат тима е необикновен. Подкрепят и уредниците, тъй като купуват билети и съвсем постоянно пълнят залата, когато играе България. Това не е нещо, което виждаш на всички места. Бих им споделила: Бъдете до тима. Защото имате добър тим и работеща федерация. Продължавайте дружно с положителната работа “, приключва Инес и декларира, че се надява най-малко един от двата й тима в заплетената варненска група В – Словения и България, да стигнат до финалната четворка на Евроволей 2023 в Рим.


Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР