Матео Беретини се завърна обратно на победния път, след като

...
Матео Беретини се завърна обратно на победния път, след като
Коментари Харесай

В мач продължил 3 дни: Беретини взе реванш от Сонего и записа първа победа от април насам!

Матео Беретини се завърна назад на победния път, откакто започва сполучливо акцията си на тазгодишния Уимбълдън. Италианецът, който е някогашен финалист в шампионата, бива малтретиран съществени от травми в последните месеци, само че все пак очевидно е намерил оптималния си темп на корта и взе реванш от своя съотечественик Лоренцо Сонего за провалянето си в Щутгарт, когато завоюва едвам три гейма, откакто го повали в 3-дневната им борба на " свещената трева " - 6:7(5) 6:3 7:6(7) 6:3.

По този метод международният номер 38 се класира за втория кръг в All England Club, където обаче надалеч не му следва леко тестване, откакто го чака среща с 15-ия подложен Алекс де Минор.

Откриващата част на дуела, изиграла се във вторник, не ни предложи изключително завладяващи моменти, поради обстоятелството че началният удар функционираше на високо ниво за всекиго от двамата италианци. Единствената по-интересна обстановка откри място в 11-ия гейм, когато някогашният финалист доближи дебютните два брейкбола за мача, но Сонего остана невъзмутим напрегнат и посредством печеливши комбинации провокира изиграването на тайбрек, в който навакса пасив от 1:3 точки, с цел да запише откриващия сет на сметката си.

В този миг станахме очевидци на първата дъждовна пауза на тазгодишния Уимбълдън, която забави доиграването на срещата с над 24 часа и борбата бе възобновена едвам в сряда вечерта, когато обаче общата картина от видяното до момента се резервира и сервиращите имаха господството. Сериозно усещане обаче правеше и подобрението на Беретини във връзка с броя уинъри, като точно обичаният форхенд на досегашния представител на топ 30 проработи на нормалното си равнище и по-високоранкираният италианец осъществя пробив в деветия гейм, с цел да възобнови равенството в обособените сетове.

Третата част пък представляваше безусловно угощение за феновете на мощните сервиси, откакто в границите на целия сет не видяхме нито един брейкбол и разумният излаз на обстановката бе тайбрек. В него двамата от самото начало вървяха ръка за ръка в резултата, при което всеки от тях разполагаше с по един сетбол, до момента в който се стигне до равенството от 7:7 точки, само че в идващите две разигравания Беретини избра да подходи извънредно нападателно и да търси само офанзивата, като решението му се оказа вярно и той завоюва извънредно значимия трети сет, с цел да излезе за първи път напред в резултата на срещата.

Още със започването на четвъртата част обаче играта още веднъж бе прекратена, откакто имаше неправда, обвързвана с настилката на корта, и нужното време за нейното премахване не бе задоволително, преди да се спусне мракът над Лондон. Това провокира доиграването на конфликта да се случи през днешния четвъртъчен ден, когато Беретини се усещаше още по-уверен в своите удари и реализираше забележителен брой печеливши отигравания в първия четвърт час, което му донесе пробив на сметката.

Световният номер 42 на собствен ред не остана задължен на именития си съотечественик и откликна на предизвикателство, като в заключителния девети гейм даже си обезпечи брейкбол за изтриване на пасива си, но в тези моменти някогашният вицешампион в конкуренцията прибегна към довереното си оръжие в лицето на своя сервис и се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР