Математикът разкри абсурден случай отпреди години, когато на един адрес

...
Математикът разкри абсурден случай отпреди години, когато на един адрес
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Глоби от 50-100 хиляди лева на кметове и избо...

Математикът разкри неуместен случай отпреди години, когато на един адрес в София за локалния избор били регистрирани, че живеят 4000 души.

 

Според Константинов един от методите да се реши този проблем у нас е да се прави инспекция на въпросния адрес и в случай че при две визити няма никой, на кмета да му бъде наложена солена санкция от порядъка на 50 или 100 хиляди лв., тъй като „ явно е излъгал.

 

Относно самия избирателен развой проф. Константинов означи, че за първи път на локален избор ще се гласоподава смесено – и с хартиени бюлетини, и с машини, което по думите му ще бъде предизвикателство - изключително в случай че част от машините дефектират.

 

Политологът Даниел Стефанов пък изясни, че изборният туризъм не е единствено български феномен, а се следи и в Западна Европа и Съединени американски щати, като е присъщ за доста дребни изборни региони. В българския случай той дефинира като неточност решението селата с до 100 поданици да гласоподават за кмет, вместо да бъде назначен подобен.

 

" Опитваме се с механически ограничения да решим един политически проблем. Това най-вероятно са платени хора, които отиват и гласоподават, сподели още той по тематиката с изборния туризъм ".

 

На въпрос дали изборите ще минат по безпрепятствено поради машините, Стефанов изрази запаси.

 

Не съм сигурен, че изборите ще минат по-лесно поради машините. Комисиите са натоварени с много по-сложни задания. Това са към 90 хиляди души и е ясно, че не всички ще имат най-високо равнище на подготовка.

 

Другият проблем е, че по този начин политизирахме двата метода на гласоподаване, че другата група " скача " и споделя: " Така не може да се гласоподава! ". Трябва да се откри един способ на гласоподаване и да бъде прибавен както би трябвало, счита политологът.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР