Математикът проф. Николай Витанов и днес направи своя анализ на

...
Математикът проф. Николай Витанов и днес направи своя анализ на
Коментари Харесай

Математикът Витанов не се спря, пак сее страх: Вълната се надига, ще има нов пик

Математикът проф. Николай Витанов и през днешния ден направи своя разбор на ситуацията с ковид у нас. По думите му имаме ново надигане на вълната и вървим към второстепенен пик.

Ето какво написа той в профила си във Facebook:

Кратка информация за оперативната конюнктура за България във връзка с пандемията COVID-19 за 30 септември 2021 година

Най-напред, наложителната стратегия (скъсявам текста тук, ползата ми към злобарите мощно отслабва, на следващия ден е 1-ви октомври, ще има особено изказване по въпроса и огромна част от този текст няма да го виждате вече).

Пазете се от мои подправени профили и подправени изявления от мое име, направени за да бъдете заблуждавани. Витанов нищо не е споделил и ще споделя единствено базовото репродуктивно число. Другото са нагли хейтърски неистини за и на тези хорица някой да им обърне внимание.

Ако си злобар, нямаш работа тук. Ако не си злобар, само че не желаеш да четеш за пандемията, нямаш работа тук. Ако не си от горните категории, само че имаш вътрешни страхове от неприятни информации за пандемията, не чети по-долу, може да има такива.

Тази информация е за хората, които желаят да знаят какво чакам, че ще се случи с пандeмията в околните дни. Информацията е такава, каквато излиза от компютрите. Добро или неприятно, това излиза, това ви пиша.

Развитието е съгласно упованията. Имаме ново надигане на вълната и вървим към второстепенен пик.

Следват картите за през днешния ден.

Най-напред картата според проекта на Министерството на здравеопазването. Очаква се появяването на области на равнище 4. Първата към този момент я коментирахме - Габрово.

Днес ще разясняваме нов претендент да влезе на равнище 4 и това е Перник.



Това не се вижда на картата според проекта на Министерството на здравеопазването, само че се вижда на другите 2 карти. Погледнете прогнозната карта за 14-дневната заболеваемост.

Габрово ви е ясно към този момент. Но има още една област в доста мрачно алено. Това е Перник. Гледаме картата на риска - там Перник е във виолетово. Какво можем да заключим - Перник е претендент за равнище 4 на риск според картата на Министерството на здравеопазването.

Днес имаме 18 области с дифузно разпространяване на вируса. Перник е измежду тях. Какво да пиша тогава. Следното - перничани, пазете се (който желае).
 



Разпространението на болестта при вас е дифузно и се чака региона да отиде на равнище 4 според проекта на Министерството на здравеопазването. Ако това мое предизвестие помогне на хора да си запазят здравето, доста ще се веселя. Здравето и животът са неща, които не се купуват.

Забелязвате нали - областите с дифузно разпространяване са 18, аз съм споделил единствено 3 от тях. Следователно, предизвестявам единствено когато заплахата е доста огромна и почне да се вижда на картите. Внимавам за психическото положение на народа.

На 14 дневната планирана карта има и една област в оранжево. Писах, че в Кърджали ще си изкарат една релативно спокойна седмица. Така и ще бъде. Иначе, виждате, че моя метод да проучвам обстановката по области, работи добре.

Където е релативно умерено, както е сега в Кърджали, споделям - ще си изкарате умерено седмицата. Където би трябвало да се предизвести, както е сега в Перник - предизвестявам.

Впрегнал съм математиката в работа на народа и виждате, че тя работи доста добре.
 



На картата на риска по нашата методология София-град и Пловдив още не са във виолетовата зона. Наблюдавам ги по какъв начин поддават на натиска - Пловдив - повече, София-град по-малко.

До края на седмицата не се чака да поддадат и да влезнат във виолетовата зона. Това крепи обстановката като цяло и по тази причина
в идващите дни не се чакат внезапни експоненциални подскоци на броя на новите случаи. На фона на неподходящата обща картина, това не е по никакъв начин неприятна вест.

Ако поддаването продължи и през идната седмица обаче, може да стане неприятно.

Между другото, преди седмица споделих, че тая седмица, която тече, няма да е лека. Е, не е лека, както виждате. Пак имаше хейтърски плач, само че не беше чак ореваване на Вселената, което се получи, когато предсказах надигането на тази вълна през юли.

Другото забавно, което ви подсещам е, че до момента в който споделях цифри, ви приказвах за рухването на линията 20 000 - 40 000 - 500 000. Е, последната кота - 500 000 регистрирани случаи падна през днешния ден, а през днешния ден е краят на месеца. Доста добра прогноза беше, нали по този начин. Ако някой злобар желае да се мери с това, да си направи модел, който ще му предсказва коя линия ще падне в края на октомври.

Как ще познаете, че предсказанието му е положително - ами линията би трябвало да падне в последния ден на месеца - 31 октомври, както при мен. Прогноза на Витанов по въпроса - няма подобен злобар. Защо? Утре е 1-ви октомври и влиза в деяние теоремата на Витанов за некадърността на злобарите. Затова.

Днес базовото репродуктивно число е 1.097. Все още не е високо, което значи, че чакаме натоварването на здравната система да се усилва последователно в идващите няколко дни. Това е прогноза за 7 дни напред, нали знаете, по-дългосрочните прогнози и прогнозите с цифри, към този момент ги вършат злобарите. Какво ще създадат - ви споделя теоремата на Витанов за некадърността на злобарите. И тази обстановка ви е ясна. Та тази прогноза на Витанов е до идната сряда, в това число (7 дни напред, като броим и днес).

За смъртността, както сме се разбрали - нищо. На края на октомври ще разясня за какво не посмях да напиша нищо за смъртността през целия октомври. Вие се сещате, злобарите се сещат, всички се сещат. Не е политкоректно обаче, както е терминът, нали по този начин. Значи - омерта. Но, тези, които четат тези сводки знаят, че и мълчанието на Витанов приказва доста.

Това е към този момент. Желая ви здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР