Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с

...
Математикът проф. Николай Витанов даде кратка информация за ситуацията с
Коментари Харесай

Проф. Витанов пак изби рибата с култов коментар за войните в Украйна и Израел

Математикът проф. Николай Витанов даде къса информация за обстановката с политиката у нас и военните дейности в Украйна и в Израел и Палестина. Ето какво написа анализаторът в персоналния си профил във Facebook:

Кратка информация за политиката и войната за 24 октомври 2023 година

Дядо Хенри постоянно е бил експерт по Китай. Ето един забавен откъс

Хенри Кисинджър (ден 7)

........Китай е страна с връх на непрестанно самоуправление от 4000 години, единственото общество, което е постигнало това. Човек би трябвало да стартира с догатката, че те би трябвало да са научили нещо за условията за оцеляване и не постоянно би трябвало да се приема, че ние го знаем по-добре от тях........

Дядо Хенри предизвестява самоуверените западняци. Китай може да чака. Може да чака и 200 години с цел да осъществя проектите си. Те имат друго схващане за времето и протичането на процесите. Ще го опиша в една брошура откакто излезе книгата за Япония. Някои от вас познаха къде е вчерашният Буда. Остров Путуо, прочут с многочислените будистки храмове. Ето ви още една фотография. Няма да ви запитвам от кое място е, че ще стане смешно. Мястото, където се намирам е известно като Концесиите. Китайците са дали там концесии на западните страни. Те са такива. Ако би трябвало, ще ви дадат концесия и ще чакат 100 години. След което ще станат толкоз мощни, че няма да има потребност да ви дават концесия. Това се пробва да каже дядо Хенри. Я да забележим, какво става у нас. И ние даваме концесии. А ставаме ли по-силни от това? Не. Значи нещо е сбъркано. Какво? Нашите юнаци не дават просто концесии. Те продават националните ползи и биохимичната сила на народа посредством предоставяне на концесии. Така се строи руината на българската цивилизация. Всеки ден продажничество и тюрлюгювеч. Закономерно през 40 -50 години се изпада в дълбока рецесия. От последната такава минаха към този момент 34 години.

Стига за това.

Нататък към войните.

Войната в Израел и Палестина. Че предвидих какво ще стане, предвидих. Ориентирахте се добре. Днес да пообсъдим въпроса за какво Израел не нахлува в Газа. Писах ви, че за 10-на дни израелската войска ще изтласка палестнинците нахлули на израелска територия и след това нещата ще увиснат на бифуркационна точка, по-вероятният излаз от която е инвазия в Газа. Ето, нещата са увиснали на бифуркационната очка и чакаме накъде ще тръгне системата. Защо нещата са увиснали и за какво чакаме. Кряколачещите юрдеци хабер си нямат, кое е главното в една война. Основното, юрдечета мои, е логистиката и подготовката. Тя дефинира, по какъв начин ще се развиват нещата. Израел активизира 300 000 индивида, против тях има към 50 000 палестиски бойци в Газа. Наглед е задоволително за сполучлива инвазия. Обаче ви писах, че това ще коства на израелската войска 70 – 80 000 души безвъзвратни загуби, което е доста. Тези загуби би трябвало да се понижат. Единият метод е да се натиснат някои от трите копчета, изключващи разнообразни елементи от мрежата на Хамас. Има обаче и друго нещо. 300 000 мобилизирани, това добре, само че те би трябвало да се преведат в боеспособно положение, тъй като отсреща им са 50 000, само че добре подготвени, готови и високо стимулирани съперници. За това би трябвало време. Поне 3 седмици трябват с цел да се получи боеспособна батальонна тактическа група от запасняци, 6 седмици, с цел да се получи боеспособна бригада, 2 месеца – за дивизия и 3 месеца за корпус. В момента израелците са на път да създадат боеспособни батальонните си тактически групи, формирани от запасняци. Вероятно,инвазията ще стартира с частична цялостна боеспособност на равнище бригади от запасняци. Като отплата на тази частична боеспособност се употребяват въздушни удари, а скоро ще зачестят и артилерийските, за да се отслаби палестинската военна инфраструктура в Газа. Това, плюс натискането на две от трите копчета за изключването на мрежите на Хамас би трябвало да обезпечи задоволително предимство на израелската войска.

Трябва, само че военна интервенция в гъсто обитаема и застроена градска среда е същински пъкъл, който води до огромни жертви даже и да си идеално квалифициран. В градовете, резултатът от тактическата дисциплинираност и оръжейното предимство понижава мощно, а отсреща са добре подготвени, добре въоръжени и мощно стимулирани групировки без единно командване – може да победиш едната, само че това не значи, че и останалите ще капитулират. В допълнение войната незабавно ще се трансферира отвън Газа – съдружниците на Израел ще бъдат атакувани по всевъзможен метод, изключително военните им бази в Близкия изток. Не дай си боже, да бъдат пуснати в деяние американските самолетоносачи. Това значи активация на поддържаните от Иран групировки и отваряне на нов фронт откъм Ливан.

Самата инвазия в Газа бързо ще затъне в обилни загуби за израелската войска, тъй като в градовете армията може да бъде котнтраатакувана отвред и в цялата дълбочина на инфраструктурата на настъпващия. Тоест, завладяването на градовете би трябвало да е стремително. Трудна работа с тези подземни тунели и благоприятни условия за неочаквани контраатаки в тил, заради което на основните места в градовете би трябвало да има задоволителни сили, с цел да управляват ситуацията. Плътността на атакуващите би трябвало да е 6-7 индивида на линеен метър за триумф. Представете си улица, дълга половин километър, компактно застроена. За да я превземете и контролирате дейно ви би трябвало една щурмова бригада. Добре готова щурмова бригада. Която ще понесе много загуби.

Ей заради такива аргументи се виси на бифуркационната точка и нашествието в Газа не стартира. Но израелската войска привежда в боеспособно положение батальонните си тактически групи и бригадите си. Въздушните удари унищожават палестинската военна инфраструктура в Газа, чака се и две от трите копчета за елиминиране на мрежите на Хамас да бъдат натиснати. Въпреки това, както ви описах, израелските загуби няма да са дребни. Израел би трябвало добре да намерения какво ще прави след интервенцията в Газа.

Толкова по това. Почти ви приближих до схерата на математическите сметки, които идват, откакто човек наясно с логистиката.

И като сме на вълната на логистиката, да забележим какво става с другата война и да отговорим на въпроса – какво ще излезе от украинските опити за форсиране на Днепър около Херсон.

Войната в Украйна.

И така, сега валят дюшеши за Путин. А ние, добродушно си чакаме големите украински триумфи и Големият пробив. За нас това има ясно изражение – би трябвало да бъде високомерен Токмак. Чакаме завладяването на Токмак – ден 26 – ти. Месомелачките си работят, руснаците постепенно напредват около Купянск и Авдеевка. Зимата иде, Големият напред от дълго време умрЕ. Сега, би трябвало да се прави нещо, че вниманието е ориентирано към Израел и Палестина. И се почват опити за форсиране на Днепър.

Форсиране на огромна водна бариера при липса на мостове. Става с изненада и с огромна централизация на части. Трудна работа при актуалната война. Освен това при съществуване на съветско артилерийско и въздушно предимство. Но има и още нещо. Логистиката. Добре – някак си ще прехвърлиш една батальонна тактическа група на другия бряг на Днепър. Но с цел да работи тя, ти би трябвало логистично поръчителство от най-малко 1000 кг на боец дневно – храна, снаряди, патрони, прекачване на тежка техника – 10 -на танка са към 500 тона. Всичко това – през реката под непрекъснатия обстрел на съперника. За 1000 индивида батальонна тактическа група – 1000 тона поръчителство дневно. През реката. Под обстрела на руснаците. Загуби – 80% от обезпечението. Значи, с цел да поддържаш батальонната си тактическа група трябват 5000 тона логистика дневно и то единствено в едната посока. Да не забравяме, че има и логистика в противоположна посока – ранени, развалена техника и така нататък. Какво излиза? Излизат чудовищни загуби и доста дребен късмет за триумф. Да не приказваме, че батальонната ти тактическа група е натъпкана на дребен плацдарм, а руснаците имат доста огромни авиационна бомби тъкмо за такива обстановки.

С две думи – възможност за триумф – съвсем нулева. Защо се прави тогава. Ами помощна за Украйна е намаляла 20 пъти откогато е почнало това в Израел и Газа. Системите на украинския пациент пресъхват. Той би трябвало да притегли вниманието към себе си. С цената на големи загуби, само че кой ти брои украинските загуби. Те са просто пушечно месо за реализация на непознати ползи. Това е ситуацията.

Е, описах ви обстановката. По другите сектори съветската войска настава без да бърза. Защо по този начин? Просто е и отново опира до логистика. Путин чака западът да затъне задоволително в Близкия изток и да пренасочи нататък военните си старания и запаси. След което в Украйна на съветската войска ще и е много по – елементарно против една украинска войска, формирана от от ден на ден старци, без постоянни доставки на западно въоръжение и с от ден на ден разрушена военна и цивилна логистика.

Ясно е, накъде отиват нещата. Какво вършим ние? Бауц-бауц-бауц-бау-у-уц! Велико! По-интелигентна политика би трябвало тук, приказва Витанов. Бауц,бауц-бау-у-уц, кря-я-я-, кря-я-я, кря-я-я! - имаме отсреща. Да напомним за трети път

Закон на Витанов: Когато използваш главата си да ореш земята, а политиката си я правиш с щръкнал гол гъз на който няма даже и чифте пищови, нещата в никакъв случай не свършват добре.

Никой не може към този момент да каже, ме не съм го напомнил това три пъти. Но вие си знаете – формиращо се племе от продажници залива с тюрлюгювеч от продажничества руината на българската цивилизация и освен това всекидневно. Някои може да са удовлетворени от това, само че аз не съм. Мисля си че България заслужава нещо по- положително от юрдеци, крякащи към Шадравана.

Я да забележим най-после, какво става с прогнозите за корона вируса

Прогноза – няма да има препълване на лечебните заведения. Валидност – към този момент 455 дни.

15 месеца са 457 дни.

Прогноза – няма да има дифузно разпространяване на вируса. Валидност – към този момент 557 дни. 19 месеца са 578 дни.

Като дойдат идващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези върхове и ще сравнявате. И така ще разберете кой какъв брой коства.

Над 550 дни годна прогноза. 18 месеца, върви месец номер 19. Проклетата прогноза – още е годна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я клокочи.

Текущата вълна си се развива съгласно упованията. Няма 5 поредни дни с над 500 регистрирани случая. Вълната продължава да е полегата и това се очакваше. Представяте се чудесно, като спазвате обикновените ограничения за самоотбрана и това разрешава на здравната система да оказва опозиция и да задържа повишаването на вълната. Знаете какво би трябвало да се прави - държите по този начин доникъде на ноември, тогава вълната няма да може да се вдигне до края на годината и ще си изкараме добре коледните празници. От вас си зависи – вие определяте коефициента на разпространяване на вируса. Елементарно е – не се блъскайте, където има доста хора, надалеч от кашлящи по опция. Това е, в случай че желаете вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на болестта, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, само че ме мога да ви накарам да вървите по него.

Та по този начин.

Желая здраве и триумфи и дано вирусите и войната стоят надалеч от вас!

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР