Математик изнесе актуални данни за коронавируса.Апокалипсисът се отлага. Очакванията се

...
Математик изнесе актуални данни за коронавируса.Апокалипсисът се отлага. Очакванията се
Коментари Харесай

Проф. Витанов: Омикронът още не се е развихрил, апокалипсисът се отлага

Математик изнесе настоящи данни за ковид.

Апокалипсисът се отсрочва. Очакванията се оправдават. Това написа във Facebook математикът на някогашния Национален действен щаб за битка с ковид и член на Българска академия на науките проф. Николай Витанов във връзка пандемичната обстановка с в страната. 

" Знаете прогнозата ми още от началото на ноември, че Омикронът ще има потребност да се бори 3-4 седмици да стане доминантен. Ако помните, моята система за ранно предизвестие го засече на 23-ти декември предходната година. Оттогава минаха 3 седмици. Последните данни са, че броят проби с Омикрон е 40%. Нещата вървят съгласно прогнозата. Омикронът се бори за доминация. Почва четвъртата седмица, в която той ще я реализира. НЯМА ПРОМЯНА В ПРОГНОЗАТА МИ ОТ НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ. Хайде да не ми се върти изтъркания номер, непознати прогнози да се приписват на мен, че да има защо да се приказва против Витанов от дивана ", добавя той.

Ето какво демонстрира анализът на математика:

" Кратка информация за оперативната конюнктура за пандемията за 14 януари 2022г. Обстановката се развива съгласно упованията. А те както знаете са: нахлуване на Омикрон към нови върхове в броя на записаните случаи дневно, само че Апокалипсисът се отсрочва. Очакванията се оправдават. Следват елементи в резюме:

Защо се отсрочва Апокалипсисът? Знаете прогнозата ми още от началото на ноември, че Омикронът ще има потребност да се бори 3-4 седмици да стане доминантен. Ако помните, моята система за ранно предизвестие го засече на 23-ти декември предходната година. Оттогава минаха 3 седмици. Последните данни са, че броят проби с Омикрон е 40%. Нещата вървят съгласно прогнозата. Омикронът се бори за доминация. Почва четвъртата седмица, в която той ще я реализира. НЯМА ПРОМЯНА В ПРОГНОЗАТА МИ ОТ НАЧАЛОТО НА НОЕМВРИ. Хайде да не ми се върти изтъркания номер, непознати прогнози да се приписват на мен, че да има защо да се приказва против Витанов от дивана.

Защо се отсрочва апокалипсисът? Базовото репродуктивно число през днешния ден е 1.14. Над 1 е, обсегът на болестта се уголемява, само че е под 1.3, няма експоненциално уголемение. То се вижда и от броя случаи - няма внезапен скок. Но това е, което и чаках. Малко за смятането на цифрата. Всеки можел да го счита. Да, да, но не, както споделяше един прочут публицист. Първо има няколко разновидността на това число, не е ясно дали от Интернет сметачите ще улучат верния. Второ и да го улучат, в случай че си мислят, че ще заместят стойностите на параметрите и хоп - незабавно ще получат вярната стойност, много се лъжат. Затова циркулират из медиите какви ле не стойности.

Винаги съм казвал - анализът на данни и прогнозите на основата им не са лъжица за всяка уста. Аз се занимавам с това от 25 години и отново не споделям, че съм постигнал съвършенство. Аз знам, че нищо не знам и по тази причина внимавам. за това число си имаме отработена методика по какъв начин се счита, ревизирали сме я към този момент 2 години и тя работи. Критикуват ме, че стойностите, които ви споделям били доста ниски. То добре критикувате, само че в случай че са правилни вашите стойности трябваше да сме гръмнали с броя на новите случаи 10 пъти до момента. Гръм няма. Изводът е елементарен - следете цената, която ви споделям и разбора, който върша на нейна основа. Пък който желае да подлага на критика, да подлага на критика. Статистиката на крокодила от баснята е, че хапва над 90% юрдеци. Затова той има 2 елементарни лозунга: " Долу Витанов! Махай се, че ми пречиш! " и " Елате хиляди юрдеци! "

Данните за смъртността. Тя е в границите на предстоящото. Омикронът още не се е развихрил. Делта разновидността още го има, а той е много гибелен. По прогнозите пиша 75 - 85 дневно приблизително за идващите дни до понеделник. Вторник - повече.

Няколко думи за картите. Най-напред картата по към този момент остарелия проект на Министерството на здравеопазването. Виждате, че съвсем всичко там към този момент е кафяво. По остарелия проект трябваше да сме в цялостен локдаун. Не сме. Малко смешка нали може - че кажете едно благодаря, де. Не сте нито като във Франция, нито като в Гърция.

Прогнозната карта за 14 дневната заболеваемост - вижда се, че Омикронът работи, вижда се и къде е напреднал най-вече. Вижда се, че и още има да драпа, с цел да реализира доминация. Ами добре, да драпа.

Нашата карта на риска. Пловдив държи още ситуацията.

Омикронът напредва, само че съгласно упованията, не доста бързо Затова и нямаме още 10 000 случая дневно.

Имаме си дифузно разпространяване на вируса във всички области без Кърджали, където дифузното разпространяване ту припламва, ту угасва. Практически можем да кажем, че е налично в цялата страна дифузното разпространяване и това е, което ни чака да края на месеца.

Накрая - оценката на обстановката е учредена на доста фактори. Не си мислете че се гледа единствено заетостта на интензивните кревати. Ако би трябвало отново да показвам възприятие за комизъм - Витанов ги е учил тези неща с години в Германия, а не със секунди във Wikipedia. Но имате ориентировъчен аршин, който да ви споделя каква е обстановката. Засега се ядва, единствено в областите около Русе е по-напечено. Нали помните предсказанието на Витанов - цялостен локдаун до 20-ти януари не се чака. Но то зависи и от вас.

Тъй че, пазете се, бъдете здрави, не се разболявайте, не стигайте до болница. Тогава няма да има и цялостен локдаун. Повярвайте ми, с разум и разсъдък в случай че действаме, може да ни се размине. Каквото си го създадем, такова ще е.

Желая здраве и триумфи и дано вирусът да ви заобикаля ".

Novini.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР