Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса,

...
Математическите модели се използват, за да се ориентираме в процеса,
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Пикът на епидемията ще е в следващите 20 дни


Математическите модели се употребяват, с цел да се ориентираме в процеса, да предскажем по какъв начин ще се развива и вероятно да забележим какъв е резултатът от ограниченията, които взимаме. Това съобщи проф. Михаил Константинов в "България заран ". Според него кривата на актуалното заболяване значително повтаря предходни епидемии.
"Особеностите към този вирус от дълго време са известни и те го вършат толкоз рисков. Смъртността му е висока, само че не най-високата допустима. Проблемът е, че хората доста дълго могат да го носят без да проявят признаци ", добави още той.

И предвижда, че пикът на епидемията ще бъде в околните 20 дни и по-късно ще затихне.

"И някъде в края на август или началото на септември би трябвало броят на инфектираните и умрелите внезапно да спадне, тогава може да приказваме за завършек на това, което ни се случва ", сподели още проф. Константинов.

По думите му параметрите в България са доста положителни спрямо останалите страни.

"Заразените, да кажем, не са ги хванали всички. По отношение на смъртността сме 45% по-добре от междинното за света и от 20 до 200 пъти по-добре от някави доста добре развити западни страни ", разяснява проф. Константинов пред Bulgaria ON AIR.

В момента Китай е на 60-то място по смъртност. България е близо по смъртност да Китай и е на едно от последните места, добави той.

По думите освен България е с такава ниска смъртност, само че всички източноевропейски страни.

Той беше безапелационен, че това, което става в Европа и Съединени американски щати, е неведнъж по-лошо от това, което е било в Китай.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР