Математическата гимназия в Пловдив да има нова сграда – модерна,

...
Математическата гимназия в Пловдив да има нова сграда – модерна,
Коментари Харесай

Красимир Вълчев и Костадин Димитров: Работим Математическата гимназия да има нов дом

„ Математическата гимназия в Пловдив да има нова постройка – съвременна, новаторска, от  ново потомство – за това работим поредно и настойчиво ”, съобщи претендентът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Костадин Димитров пред ръководителя на Парламентарната комисия по обучение Красимир Вълчев. Двамата посетиха през днешния ден терена, предназначен за градеж на нова постройка на влиятелното учебно заведение.

„ Парцелът е с повърхност от 33 декара, среща се в регион „ Тракия ” и по мое предложение Общинският съвет единомислещо го преотреди в обществена общинска благосъстоятелност. Това подсигурява, че теренът няма да се употребява за друго, с изключение на за градеж на нова Математическа гимназия ”, съобщи кметът на „ Тракия ” и претендент за кмет на Пловдив Костадин Димитров.

От своя страна Красимир Вълчев увери, че ще се търсят източници за финансиране на плана. Една от опциите е отчасти финансиране по Програмата за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски градини и учебни заведения.

По същата Програма в „ Тракия ” завършва градежът на нова детска градина. Тя се намира в пространството до 126-ти блок и скоро ще отвори порти, с цел да посрещне своите ученици.

Красимир Вълчев, Костадин Димитров, претендентът за кмет на „ Тракия ” Георги Гатев и националният представител от 16-ти МИР Десислава Трифонова бяха безапелационни, че развиването на просветителна инфраструктура в Пловдив са значим приоритет в работата им.  

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР