Мастърс надпреварата в Мадрид досега ни предложи редица изенандващи резултати

...
Мастърс надпреварата в Мадрид досега ни предложи редица изенандващи резултати
Коментари Харесай

Последният Мастърс шампион е аут: Хачанов взе реванш от Рубльов и го повали в Мадрид!

Мастърс конкуренцията в Мадрид до момента ни предложи редица изенандващи резултати и голям брой състезатели отвън топ 50 доближиха до осминафиналната фаза. Стартът на днешния ден пък още веднъж беше сложен за предугаждане, тъй като Андрей Рубльов също се сбогува с очакванията си да завоюва втора поредна купа от сериите " Мастърс ". Шампионът от Монте Карло отстъпи в съветското дерби на Карен Хачанов, като по този начин сребърният олимпийски медалист си върна на международния номер шест за провалянето, което той му нанесе в Княжеството преди тъкмо две седмици.

По този метод десетият подложен се класира за четвъртфиналната фаза, където ще срещне един всред Алексадър Зверев и защитаващия първенец Карлос Алкарас, а любопитна детайлност е, че Хачанов до момента не е печелил даже сет в конфликтите си с локалния любим.

Двамата руснаци използваха чудесно мощните си страни при започване на срещата, залагайки на мощни първи сервиси, след които незабавно завършваха точката с мълниеносни форхенди. По-високоранкираният състезател стоеше малко по-стабилно в разиграванията от главната линия, само че Хачанов се стараеше да сведе нещата до престрелка от няколко удара и тази тактика го изведе сполучливо до тайбрек.

Там международният номер 12 пръв взе задатък от мини брейк, единствено че позволи сериозен спад в дейностите си и внезапно се оказа изправен пред два сетбола. Десетият подложен обаче не се съобщи и отреагира с поредност от гръмотевични уинъри, които го изведоха до триумфа в сета.

Хачанов нямаше желание да изпуска набраната инерция и осъществя дебютен пробив в мача, отмъквайки откриващия сервис гейм на Рубльов във втората част. Впоследствие любимецът имаше опция да реализира рибрейк, само че не сподели нужното равнище на самообладание и пропиля своя късмет, а оттова насетне неговият противник беше безукорен и реализира една от най-ценните си победи през сегашния сезон, класирайки се за първия си 1/4-финал на клей шампионат от сходна категория.

Khachanov wins the derby! ends Rublev’s Masters 1000 streak for his first top 10 win on clay since 2019
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР