Масово заразяване с трихинелоза, след консумация на дивечово месо, което

...
Масово заразяване с трихинелоза, след консумация на дивечово месо, което
Коментари Харесай

Масово заразяване с трихинелоза в Благоевградско

Масово заразяване с трихинелоза, след консумация на дивечово месо, което не е било изследвано, са открили контролните институции в Благоевград. Двама душ иса настанени в Инфекциозна болница-София, 8, за в този момент, са на домашно лекуване. Проверява се версията за противозаконен лов в региона на село Брежани, заяви БНР.

Първите случаи на болестта са открити при проявени тежки признаци на болестта. От направените досега проби 11 са позитивни, като се чакат резултатите на още пет, заяви шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Калоянов:

" Ние, каквото е трябвало, сме подхванали. Уведомени са персоналните лекари. Назначено е лекуване. Има двама индивида в болница в София, търсям други хора ".

Всички инфектирани са консумирали месо от отстреляно диво прасе. Въпреки че проучването е наложително и на символичната цена от 1 лев, ловците не са го създали преди да се заразят и разболеят, съобщи регионалният шеф на БАБХ доктор Бащавелов:

" След като са постъпили първите недоволства от болните пациенти в РЗИ се обадиха и изпратиха хората с артикули, добити от тези диви свине, които да изследваме и се оказа, че става въпрос за трихинела спиралис ".

Термичната обработка на инфектирано с трихинелоза месо не е гаранция за здравето и живота на хората, безапелационен е доктор Бащавелов:

" При такива случаи единственото нещо, което се предлага, е това месо от това животно да бъде унищожено ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР