Масово пловдивчани купуват от бързите тестове за COVID-19, които се

...
Масово пловдивчани купуват от бързите тестове за COVID-19, които се
Коментари Харесай

Изкупихме домашните тестове за COVID-19

Масово пловдивчани купуват от бързите проби за COVID-19, които се продават в нета и по аптеките, сподели инспекция на „ Марица “. След като броят на инфектираните с вируса още веднъж скочи и се стегнаха ограниченията, жителите на града са решили да ревизират дали са носители на коронавирус или дали са се срещнали със болестта, без да схванат. Подобен засилен интерес към тези бързи проби имаше още при започване на пандемията, когато се изкупиха и всички антибиотици и медикаменти, за които се приказва, че подкрепят лекуването.

Фармацевти споделиха пред „ Марица “, че продажбите внезапно са скочили през последните две седмици. Най-предпочитаните проби вървят сред 8 и 12 лева за брой. Обикновено са в кутия по 40 или 50. Те са вид „ касета “, бързи и лесни за приложимост - употребява се кръв от пръста, а резултатът е явен до 15 минути.

В описанието на продукта се изяснява, че в случай че касетата регистрира негативен резултат, това значи, че тестващият се не се е срещал изобщо с ковид, или пък количеството на антитела в тестът е прекомерно малко, т.е. под границата на разкриване на теста.

Ако резултатът е позитивен единствено за IgM, това значи зараза в ранен интервал. Ако пробата регистрира IgM и IgG антитела - дейна фаза на заболяванто или възстановителния интервал, а единствено IgG - късна фаза или оздравителен интервал на инфекцията, или пък човек е прекарал вируса и е излекуван.

Безспорно обаче резултатите от бързите проби, закупени в нета или аптеката, не могат да се възприемат като 100% действителни. Що се касае до стоката, предлагана в интернет уеб сайтове, там би трябвало да се подхожда с още по-засилено внимание, защото постоянно прозходът е неразбираем, а качеството – извънредно ниско.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР