Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби.

...
Масово недоволство се заформи сред дупничани заради шумните ромски сватби.
Коментари Харесай

Граждани на Дупница скочиха срещу ромските сватби

Масово неодобрение се заформи измежду дупничани поради шумните ромски сватби. Заради множеството сигнали беше извършена среща с водачите на ромската Гиздова махала. През уикенда, женитба на ромска фамилия е траяла до след среднощ, като на три пъти полиция е предупреждавала празнуващите и най-после се е наложило да прибегне до задържането на някои от сватбарите. Това предизвика кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев да изиска незабавна среща на Полиция, Община, посредници с ромските водачи в региона, с цел да се приключи тази процедура.

" Зачестиха фрапантно жалбите от региона за нарушение Наредбата за публичния ред и сигурност. Чашата на търпението бе този уикенд. Лидерите на Гиздова махала подадоха имената на непрекъснато създаващите проблеми в региона и те ще бъдат извикани в полицията, с цел да им се сформират протоколи ", изясни пред в. Монитор зам.- кметът на Дупница Крум Милев.

" При следващи нарушавания, техниката за озвучаване ще им бъде иззета, както и ще бъдат приложени всички законови ограничения за нарушителите. Самите представители на Гиздова махала сами приканиха, да се вземат ограничения против малолетните в квартала, които карат и непрекъснато основават предпоставки за ПТП-та. Имената им към този момент са предоставени на полицията и също ще бъдат подхванати ограничения против тях. Започват беседи от страна на водачите и посредниците с ромското население в квартала за смяна метода на честване на фамилни тържества, по този начин, че да не се пречи на живущите в региона, а и да бъдат спазвани Наредбите. В последна сметка пред Законd всички сме равни ", добави той.

„ Нетърпимо е с тези сватби. Имат по три-четири в седмица. Не можем да се наспим, а множеството сме на работа. Не сме пенсионери, би трябвало да се преценяват и с живущите в региона хора “, безапелационни са дупничани.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР