Масови проверки на обектите за търговия с храни и обществено

...
Масови проверки на обектите за търговия с храни и обществено
Коментари Харесай

Стартират масови проверки за качеството на храната по морето

Масови инспекции на обектите за търговия с храни и публично хранене започват у нас. Областните дирекции по сигурност на храните в Бургас, Варна и Добрич ще реализират засилен надзор през целия летен сезон до 15 септември.

Инспекторите ще ревизират обекти за търговия на дребно с храни , преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг, заведения за публично хранене , в това число и такива намиращи се на територията на хотелски комплекси, туристически обекти предлагащи услугата „ all inclusive ” и други.

Ще се следи за произхода и вярното предпазване на първични материали и храни , периодите на съхранението им , съблюдаване на условията за даване информацията за храните на потребителите и други. Акцент тази година е подложен и на правилното етикетиране на предлаганите млечни артикули в проверяваните обекти.

Контролът обгръща също обезпечаването и спазването на условията за висока хигиена при приготвянето и предлагането на храна, съществуване на заверени персонални здравни книжки на личния състав и други.

При нужда Областните дирекции ще правят и взаимни инспекции с други способени институции, като районните подразделения на РЗИ, КЗП, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР