Масови протести се проведоха в много ирански градове в неделя

...
Масови протести се проведоха в много ирански градове в неделя
Коментари Харесай

Протести в Иран въпреки предупрежденията на властите

Масови митинги се организираха в доста ирански градове в неделя макар заканите , отправени от Корпуса на гвардейците на Ислямската гражданска война, съобщи ДПА.

По сведения на очевидци, силите за сигурност още веднъж са прибегнали до насилствени дейности, с цел да овладеят демонстрациите против властническата власт в страната. Протестиращи бяха по улиците и на доста европейски градове, с цел да покажат своята поддръжка.

Командирът на иранския Корпус на гвардейците на Ислямската гражданска война Хосейн Салами предизвести протестиращите да спрат с недоволството. " Демонстрантите не би трябвало да изпитват търпението на системата прекомерно дълго ", сподели той в коментар, оповестен от държавната организация ИРНА.

" Днес е последният ден на протести. Не излизайте повече по улиците ", съобщи командирът и предизвести протестиращите, че няма да им бъде разрешено да трансфорат университетите в страната в полесражение.

Очевидци оповестяват за приложимост на сълзотворен газ в Техеран и принуждение против студенти в академични регион в Машхад.

Иранският парламент утвърди 20-процентно нарастване на заплатите в силите за сигурност , по информация на ИРНА. Посочената причина за нарастването е по-справедливо възнаграждение за служещите в тях, с което то да се приближи до това на цивилните държавни служители.

Увеличението идва на фона на острите рецензии против силите за сигурност през последните седмици поради дейностите им при потушаването на всеобщите митинги, почнали след гибелта на 22-годишната кюрдка Махса Амини през септември. Тя беше арестувана от нравствената полиция на Иран за нарушение на прецизните ислямски правила за облекло и умря в ареста няколко дни по-късно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР