Маслото за брада е задължителна козметика за всеки брадат мъж.

...
Маслото за брада е задължителна козметика за всеки брадат мъж.
Коментари Харесай

Масла за брада – как да използвате и как да изберете най-доброто масло за брада

Маслото за брада е наложителна козметика за всеки космат мъж. Нещо повече, точно от него постоянно стартира растежът на космите по лицето. За да бъде ефикасен и да донесе резултати под формата на омекотена и лъскава брада, коства си да знаете кои масла за брада е най-добре да изберете и най-важното – по какъв начин да ги употребявате вярно.

Хората, които желаят да си пуснат брада, би трябвало да знаят, че просто да се откажат от бръсненето или подстригването не е всичко – би трябвало да се грижите за брадата си.

Това важи и за брадати мъже, които към този момент имат впечатляващо окосмяване по лицето. Благодарение на вярната козметика ще омекотите брадата си, ще й придадете здрав и натурален искра, а също по този начин можете да ускорите растежа й.

Можете да избирате от разнообразни артикули за грижа за брадата, в това число балсами и масла. Днес ще разгледаме последното и ще отговорим на въпроса кое масло за брада да изберем и по какъв начин и по кое време да го използваме.

Защо да употребявате масла за брада?

Маслото за брада се употребява за грижа за брадата. Неговата задача е освен да овлажнява и подхранва косъма, само че и да я омекотява и да му придава внимателен искра. Благодарение на това брадата наподобява по-здрава и цветът й се задълбочава.

Нека прибавим, че постоянното омасляване на брадата е значимо за мъжете, които желаят да имат окосмено лице, защото подхранените космени луковици значат по-здрав косъм и по-бърз напредък.

Редовната приложимост на масло за брада прави брадата подхранена, лъскава и по-гладка. Освен това стопира да драска и е по-приятна на досег.

Действието на маслото също се свежда до отбрана. Маслото основава предпазен филм, който защищава от нездравословното влияние на външни фактори като UV радиация, дъжд, скреж, смог и други От друга страна, филмът защищава от попиване на непознати миризми, да вземем за пример храна или цигари, което прави брадата свежа по-дълго.

Доброто масло за брада се грижи освен за брадата, само че и за кожата под нея. Това е добра вест, в случай че се борите с разнообразни кожни проблеми, да вземем за пример имате доста суха кожа или кожа, склонна към акне.

Правилно подбраното масло за брада ще се погрижи за кожата, т.е. ще помогне за нейното навлажняване, с помощта на което тя ще спре да се лющи и да сърби. Може също да помогне в битката с акнето и други изненади по кожата. Някои масла съдържат успокояващи субстанции, с помощта на които имат успокоителен резултат върху кожата и оказват помощ за понижаване на чувството за обтягане или неспокойствие след бръснене.

Масла за брада – свойства

Предимството на потреблението на масло за брада е, че брадата става освен по-добре подхранена, само че и по-лесна за стилизиране. Това е значимо, тъй като всеки мъж с брада би трябвало да включи стилизирането в процедурите за грижа, което включва разресване на брадата и нейното моделиране. Благодарение на това брадата резервира своята форма и здрав тип.

Допълнително преимущество е, че маслото за брада мирише прелестно – постоянно със смолисти, опушени, мускусни нотки, възприемани като мъжествени и даже еротични – а самият мирис остава върху брадата дълго време.

Ползи:

  • омекотява брадата, като я прави по-лесна за подкастряне, бръснене и оформяне;
  • овлажнява и подхранва брадата, което й придава здрав и добре поддържан вид;
  • грижи се за кожата под брадичката, в това число понижава сухотата и раздразнението;
  • защищава от нездравословни фактори на околната среда;
  • защищава брадата от изсушаване;
  • улеснява моделирането и предотвратява накъдрянето;
  • укрепва косъма, предпазвайки го от рухване и чупливост;
  • придава натурален блясък;
  • може да подтиква растежа на брадата.

Кое масло за брада да изберете?

Има доста артикули на пазара, тъй че би трябвало да запомните три неща, които ще ви оказват помощ да изберете най-хубавото масло за брада:

  • Миризма – това е първото нещо, на което мъжете обръщат внимание, защото маслото постоянно се третира като парфюм, а в това време е най-лесното нещо за оценка. Възможностите са безкрайни, защото има масла с опушени, цитрусови, сладки, смолисти нотки и доста други. Добра рекомендация тук е освен усетът, само че и каква козметика обичате да употребявате всеки ден и по какъв начин мирише.
  • Съставът на маслото би трябвало да бъде допустимо най-естествен, без синтетични субстанции. Струва си да се концентрирайте върху 100% натурални студено пресовани масла. Повечето от предлаганите на пазара масла имат сходна основа, като масло от жожоба, арганово масло или бадемово масло. В допълнение, те съдържат етерични масла и аромати, от време на време спомагателни дейни съставки като витамин Е и успокояващи субстанции като пантенол.
  • Консистенция – някои масла могат да бъдат по-воднисти, други по-плътни, по-мазни и по-компактни. Маслото, което е прекомерно рядко, освен може да капе от ръцете и брадата ви, само че е и по-малко дейно. Мазнината, въпреки това, може да се всмуква по-бавно и да остави лоен филм върху брадата, въпреки това, резервира аромата си по-дълго. Кой ще изберете зависи от вашите потребности.

След като ревизирате тези три неща, можете да преминете към идващите въпроси, като потенциала на обещано масло за брада или неговата цена. Понякога намирането на съвършената козметика може да отнеме известно време, само че несъмнено си заслужава!

Кога да използваме масла за брада?

Маслата за брада нормално се загатват в подтекста на мъжката грижа и усмиряване на брадата след да вземем за пример измиване и разресване, с цел да придобие прекрасен тип. Междувременно маслото за брада може да се употребява и преди бръснене или подкастряне на брадата. Благодарение на това, че омекотява косъма, приготвя брадата за по-нататъшни третирания.

Следователно:

  • Можете да употребявате масло за брада СЛЕД измиване и подкастряне на брадата като заключителен щрих.
  • Можете да употребявате масло за брада ПРЕДИ бръснене, с цел да подготвите брадата си за третирането.

Не единствено това, можете също да употребявате масло за брада за мустаци и даже за лице и коса. Все по-често производителите оферират универсални масла, които могат да се употребяват вместо крем за лице. Преди да го извършите обаче се уверете, че маслото не съдържа субстанции, които могат да ви навредят.

Добре е да изберете естествени масла за брада, които съдържат сформира от растителни масла (за предпочитане студено пресовани) и етерични масла с добавка на меки аромати, без съставки, считани за противоречиви, като консерванти или парабени.

Как се ползва масло за брада?

Методът на потребление на маслото за брада може да варира според от типа масло и производителя. Затова е най-добре да прочетете деликатно инструкциите на опаковката. По предписание 3 капки са задоволителни за кондициониране на кожата и брадата със междинна дължина.

Добрата вест е, че маслото е безвреден артикул и потреблението му е елементарно и включва единствено няколко стъпки. Обикновено 2-3 капки масло са задоволителни за къса брада. Не забравяйте, че маслото би трябвало да се втрива усърдно освен в брадата, само че и в кожата под нея. Нанесете маслото върху чиста брада, т.е. измита и сресана с четка или гребен.

Колко постоянно би трябвало да употребявате масло за брада?

Маслото за брада би трябвало да стане част от ежедневната ви грижа. Ако изберете натурално масло, нищо не пречи да посягате към него по-често, даже 3 пъти дневно. Препоръчва се редовно и постоянно нанасяне, изключително когато имате косми по лицето, имате много непокорна брада или кожата ви е доста суха. Както можете да видите, честотата на потребление на масло за брада е самостоятелен въпрос.

Ако имате набола или къса брада, задоволително е да употребявате масло за брада 1-2 пъти дневно (сутрин и вечер). Въпреки това, в случай че имате дълга брада или занапред стартирате да я пускате, можете да нанасяте маслото по-често, даже 3 пъти или според от вашите потребности.

По предписание маслото за брада би трябвало да се нанася незабавно след утринната процедура. Има смисъл, тъй като задачата на маслото е да придаде прекрасен тип и да приготви брадата за новия ден.

Също по този начин е добра процедура маслото да се нанася вечер след разчистване на лицето и брадата, само че не директно преди лягане. Тук би трябвало да дадете време на продукта да попие, тъй че го нанесете преди лягане. Не забравяйте, че кожата се регенерира най-добре сред 22:00 и 2:00 часа, тъй че е най-добре да нанасяте всяка нощна козметика преди 22:00 часа.

Кое е по-добро еликсир за брада или масло за брада?

Основната разлика сред балсама и маслото за брада се свежда до консистенцията, която по-късно се отразява в резултатите. И двата продукта работят по сходен метод, т.е. овлажняват и подхранват, само че обезпечават друга степен на оформяне на брадата:

Масла за брада

Маслото за брада се употребява основно за поддържане и обезпечава слаба фиксация. Това е лек артикул, който не натоварва брадата. Нанася се елементарно, както върху самата брада, по този начин и върху кожата под нея. Препоръчва се най-вече на начинаещи и хора, които държат на лекото утежняване на брадата и естествения резултат.

Балсам за брада

Балсамът за брада има по-плътна консистенция, което го прави по-труден за разнасяне и изисква потреблението на специфична ролкова четка и даже изсушаване със сешоар. Използва се най-вече за моделиране и оформяне на бради, заради което се предлага за мъже с по-дебели и непокорни бради.

Струва си да се означи, че балсамите за брада могат да се разграничават един от различен. На пазара има три съществени групи: хидратиращи балсами, омазняващи балсами и балсами за оформяне на брада.

Тяхното деяние зависи от употребяваните вещества и по този начин да вземем за пример моделиращите балсами могат да имат повече вакси.

Овлажняващите балсами, въпреки това, може да са сходни по състав на маслата за брада и да обезпечават сходни резултати, в това число по-лека фиксация.

Ако сте новак и не знаете по какъв начин да я оформите, изберете масло за брада. Удобно е за нанасяне и не изисква спомагателни стъпки, като изсушаване. Освен това ще помогне да се погрижите за кожата под брадата.

За да обобщим, изборът сред масло и еликсир зависи от типа на брадата и резултата, който желаете да постигнете.

Ако държите на моделирането на брадата си и желаете резултатът да е дългогодишен, посегнете към балсама. Не забравяйте обаче, че използването му изисква процедура, също така, в случай че съдържа субстанции и синтетични восъци, по-добре е да не го нанасяте върху кожата (тогава можете да решите да комбинирате масло за кожа + еликсир за брада). Нека прибавим, че балсамът за брада се предлага на всеки, чиято брада е изложена на рискови климатични условия, да вземем за пример по време на пътешестване в мразовитата планина или по време на корабоплаване.

Ако просто желаете да спечелите грижа и здрав тип на брадата си, маслото несъмнено ще работи по-добре. Маслото се предлага за хора с окосмяване по лицето, както и с къси и дълги бради, които не основават огромни проблеми. Ще бъде добър избор и в случай че изпитвате противен сърбеж или драскане на кожата под брадичката.

Масла за брада – обобщение

Всяка козметика би трябвало да бъде съобразена с самостоятелните потребности, това важи и за маслата за брада. Това е главен козметичен артикул, към който би трябвало да посегне всеки притежател на брада, без значение от нейната дължина. Добре подбраното масло, т.е. такова с естествен и мек състав, ще работи дейно при изискване, че се употребява постоянно. Нещо повече, то ще работи освен върху брадата, само че и върху кожата под нея, което има позитивен резултат освен върху нейното положение, само че и върху космените луковици.

Маслото за брада ще направи вашата брада мека, гладка и ароматна. Освен това брадата ще стои по-добре. Ще успокои кожните раздразнения и ще помогне за възобновяване на естествения й баланс. Маслото ще има и защитно деяние, което е изключително значимо през лятото, когато брадата е изложена на нездравословното влияние на слънцето, което може да я изсуши, да я лиши от цвят и даже да докара до трошливост.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР