Маслото се приготвя от ценни животински хранителни вещества. Физическата структура

...
Маслото се приготвя от ценни животински хранителни вещества. Физическата структура
Коментари Харесай

Пет стъпки как да си приготвим перфектното домашно масло

Маслото се подготвя от скъпи скотски хранителни субстанции. Физическата конструкция на маслото се състои от мастни киселини. Маслото, предлагано по магазините, не е толкоз здравословно защото съдържа консерванти и примеси. Голяма част от тях са създадени от пастьоризирано мляко.

В домашно приготвеното масло се съдържа линолова мастна киселина, която понижава риска от заразява с тежки заболявания като рак, защото се бори със свободните радикали. Освен това понижава общия холестерол и атеросклерозата.

Маслото, създадено от краве мляко, съдържа огромни количества витамин Е и бета-каротин. В този случай цветът на маслото е по-тъмен. Това е индикация, че скъпите витамини и хранителни субстанции са точно в маслото с мрачен жълтеникав цвят.

5 стъпки за подготвяне на домашно органично масло:

Необходими артикули: 2 чаши органично краве мляко, морска сол или други ароматизанти или спомагателни хранителни субстанции по желание.

1. Млякото се изсипва в огромен буркан, който компактно се захлупва с капака. Препоръчително е при избора на буркан да се обърне внимание на това, че единствено 1/3 от него би трябвало да е цялостен. След това бурканът се разклаща добре, до момента в който се образува пяна на върха.

 Домашно масло

2. Ако си мислите, че ще ви сложен първият способ за безредие, можете да употребявате миксер, като се разбърква 10 минути на бързи обороти.

3. След разбъркването на върха се образува гранулирана конструкция, която в действителност е маслото. Сега идва време да се отдели маслото от течността.

4. С помощта на филтър се взема маслото и се прекарва през студена вода. Така ще стегне по-лесно. По предпочитание може да се добави 1 ч.л. сол.

5. Маслото се поставя в дребен резервоар и се съхранява в ледник. Ако обичате другите усети на маслото, можете да добавите и разнообразни подправки и усети.

Ето няколко дребни оферти: Настърган пармезан и нарязан свеж босилек; дребни части сирене или нарязани черни маслини; лимонови кори и тънко нарязан магданоз; настърган джинджифил и няколко капки зехтин; тънко нарязан кориандър и горчив доматен сос; черен пипер и морска сол.

Да ви е сладко!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР