Маслото от семената на тропическия плод маракуя е по-слабо известно,

...
Маслото от семената на тропическия плод маракуя е по-слабо известно,
Коментари Харесай

Маслото от маракуя - екзотична грижа за сухата и чувствителна кожа

Маслото от семената на тропическия плод маракуя е по-слабо известно, само че за него интензивно се приказва и се вършат проучвания, резултатите, от които демонстрират доста забавни свойства.



Растението маракуя (passion fruit) e с ареал на разпространяване в страни с топъл и мокър климат - Амазония, Централна Америка, Средния Изток, Средиземноморието, Южния Тихоокеански басейн. В националната медицина и кухня на народите, които обитават тези земи, то е обичано поради сладостта, нежното си и сочно месо и мирис. Използва се за възстановяване на настроението, за усмиряване при тревога и бодърствуване. Маслото от семената му се добива относително неотдавна, само че към този момент необятно се използва в био козметиката.



Маслото от маракуя е изследвано и демонстрира високи стойности на антиоксидантна интензивност. Богато е на витамини и минерали.

Смята се, че маслото е отличен емолиент - попива надълбоко и " заключва " влагата в кожата. Хидратираната кожа е най-важното изискване тя да е здрава и красива.

Маслото съдържа веществото кверцетин - пази от възпаления, укрепва клетъчните стени, естествено противоалергично вещество.

Друга забавна съставна част е линоленовата есенциална аминокиселина. Според Международния теоретичен вестник за храните и храненето (International Journal of Food Sciences and Nutrition), маслото от маракуя е най-богатият на тази киселина източник - към 73% от маслото е линоленова киселина.

Маслото от маракуя съдържа още флавоноиди, витамин А, витамин С, рибофлавин, ниацин, желязо, магнезий, фосфор, протеини и фибри.

Как да употребяваме маслото от маракуя за козметични цели:

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР