Маслото от макадамия е най-доброто масло-носител за продукти за грижа

...
Маслото от макадамия е най-доброто масло-носител за продукти за грижа
Коментари Харесай

Масло от макадамия за лице: 7 ползи за красива кожа

Маслото от макадамия е най-хубавото масло-носител за артикули за грижа за кожата, заради което ще го намерите в някои артикули. Затова изгодите от масло от макадамия за лице са не една и две.

Независимо от вашата възраст или вид кожа, маслата са чудесна храна за кожата. Когато сте млади, кожата ви излъчва искра и е прелестно плътна заради изобилието от естествено срещащи се масла.

Маслото от макадамия е отлично освен за готвене, само че и за блестяща кожа и здрава коса. Маслото от макадамия е богато на мононенаситени мазнини и е отличен източник на витамин Е, което улеснява усвояването от кожата ви, без да я чувствате мазна.

То подхранват кожата, оказват помощ в битката със сухата кожа и задържат влагата. Маслото от макадамия имитира естествените мазнини на кожата ви, което ви разрешава да поддържате естествения си искра.

Масло от макадамия

Освен маслото от жожоба, маслото от макадамия е най-близкото съвпадане с естествения себум на кожата. Това е хипоалергенно и некомедогенно масло.

Съдържа сквален и олеинова киселина, които подкрепят регенерацията на клетките, което прави това масло изключително потребно за суха или напукана кожа, защото омекотява и овлажнява.

Съдържа омега 6 линолова киселина, която е потребна за балансиране на производството на себум при мазна кожа и основава естествена защитна преграда.

Черупката, в която се съхранява и се прибавя към маслото, е богата на естествено срещащ се витамин Е. Маслата, извлечени от макадамия, съдържат омега 7 или палмитолеинова киселина, която е потребна за зарастване на рани, драскотини и изгаряния.

Съдържа фитостероли, които оказват помощ при сърбеж и зачервяване. Това е мощно омекотяващо масло, само че леко и проникващо, което е чудесно за суха и зряла кожа, която има понижено произвеждане на натурален себум.

Това масло има и лек слънцезащитен резултат. Когато го ядете, това масло има съвършения баланс на съотношението омега 3:6 (есенциални мастни киселини, които телата ни не произвеждат).

Омега-3 е известно противовъзпалително средство, а омега-6 е провъзпалително, което го прави потребно за всяко заболяване, което е възпалително по природа, като артрит и сърдечно-съдови болести.

Освен всички потребни качества, които доставя на кожата ви, съставът на маслото, извлечено от макадамия, е богат на фитохимични съединения като токофероли, сквален и токотриеноли, които защищават маслото от окисляване.

Докато доста масла гранясват относително бързо, маслото от макадамия се смята за устойчиво, откакто бъде събрано за интервал от две години.

С придвижване на възрастта обмяната на клетките ви понижава, както и способността на кожата ви да създава мазнини.

Локалното приложение на масла е главен съставен елемент на грижата за кожата, която се опълчва на възрастта.

Маслата работят като притежател на други основни съставки, както и усъвършенстват функционалността на липидната преграда, която поддържа кожата влажна и хидратирана.

Масло от макадамия за лице – комедогенност

Но не всички масла са идентични. Те имат разнообразни оценки по комедогенната канара (мярка за това какъв брой тежко или леко е едно масло във връзка с запушването на порите).

  • Комедогенен рейтинг 0 – това масло не запушва порите.
  • Комедогенен рейтинг 1 – дребна възможност маслото да запуши порите.
  • Комедогенен рейтинг 2 – за множеството хора маслото няма да запуши порите.
  • Комедогенен рейтинг 3 – някои хора ще се оправят добре с това масло, само че при доста от тях ще се появят пъпки или акне заради запушени пори.
  • Комедогенен рейтинг 4 – множеството хора ще избухнат с това масло, според от вида кожа.
  • Комедогенен рейтинг 5 – на практика обезпечено ще ви накара да избухнете. Много малко хора могат да понасят тези масла върху кожата.

Едно от обичаните масла на доста хора е маслото от макадамия, то е фантастично масло, извлечено от месото на ядката.

То е 2 до 3 по комедогенна канара, тъй че множеството хора намират, че кожата им понася добре макадамия.

Макадамията освен е вкусна за ястие, само че кожата на драго сърце попива потребните свойства на това масло.

Масло от макадамия за лице: 7 изгоди за кожата

Маслото от макадамия е богат източник на палмитолеинова киселина, която оказва помощ на кожата да всмуква влагата и други дейни съставки.

Известно е също, че има противовъзпалителни свойства и може да помогне за попречване на артериосклероза, с помощта на омега-7 мастни киселини.

Маслото от макадамия оказва помощ на сухата и напукана кожа да се регенерира, като я прави по-устойчива и укрепва структурата на кожата. Изглажда фините линии и бръчки и оставя кожата еластична и мека. Маслото попива доста бързо, без да оставя лоен филм.

Ядката макадамия е подхранващо знамение. Благодарение на своите овлажняващи и успокояващи свойства. маслото от макадамия за лице закупи голяма известност в света на грижата за кожата и има за какво.

Освен богата текстура, маслото, получено от ядки от макадамия, е цялостно с потребни хранителни субстанции и растителни съединения.

Съдържа и мастни киселини, които оказват помощ за възобновяване на еластичността на кожата и обезпечават натоварен подтик на влага.

Ядките макадамия са цялостни с антиоксиданти, като витамин Е, които защищават кожата от една от най-големите аргументи за стареене: окисляването.

Леката консистенция на масло от макадамия за лице разрешава елементарно навлизане в кожата, без да запушва порите. Освен това има впечатляващи изгоди за екзема и кожа, склонна към акне.

Търсите подхранващо етерично масло, което обезпечава трансформиращи резултати в грижата за кожата? Това е вашата улика да опитате масло от макадамия за лице.

От повишение на влагата до понижаване на признаците на стареене, ето седем забележителни преимущества на маслото от макадамия за кожата:

реклама

1. Почиства кожата

Има доста способи, по които можете да премахнете грима си. Използването на масла за това е освен елементарно и налично, само че също по този начин обезпечава спомагателни изгоди.

Тъй като маслото от макадамия не е комедогенно, то няма да навреди на кожата ви. Поради тази причина, даже хора с сензитивна кожа могат да го употребяват като средство за унищожаване на грим.

Втрийте няколко капки в дланта на ръката си и масажирайте по цялата си кожа, до момента в който гримът изчезне.

2. Има хидратиращи свойства

Поддържайки съвършен баланс на есенциални мастни киселини като олеинова, линолова и палмитолеинова киселини, едно от най-хубавите преимущества на маслото от макадамия за кожата са неговите хидратиращи и овлажняващи свойства.

Тези мастни киселини подхранват кожата, оказват помощ в битката със сухотата и задържат влагата.

Има омекотяващи свойства, които облекчават сухотата и поддържат кожата подхранена.

3. Помага за попречване на преждевременното стареене

Маслото от макадамия съдържа необичаен антиоксидант, наименуван сквален. Помага за попречване на прибързано формиране на бръчки, като форсира процеса на регенерация на кожата.

Освен палмитолеиновата киселина, друга киселина в маслото от макадамия, която оказва помощ да се поддържа кожата хидратирана и еластична, е линоловата киселина.

Защитава кожната преграда, като оказва помощ за отклоняването на ултравиолетовите лъчи и замърсителите на въздуха – като дима – и двете предизвикват увреждане от свободните радикали, линии и бръчки.

Освен това изсветлява хиперпигментацията, провокирана от слънцето.

4. Успокоява зачервяването и сърбежа

Съдържа фитостероли, които оказват помощ за понижаване на възпалението. Тъй като е богато на омега-3 и омега-6 мастни киселини, маслото оказва помощ на сензитивната кожа.

Намалява сърбежа и обривите, дружно с облекчение на кожни болести като псориазис и екзема.

Маслото от макадамия работи за усмиряване на сухи, груби петна от екзема и облекчение на сърбежа.

Противовъзпалителните свойства на това магическо масло освен успокояват възпалението, само че и успокояват раздразнената кожа.

5. Помага за понижаване на стрии и белези

Маслото от макадамия за кожата е потвърдено потребно при лекуване на стрии.

Заздравява напуканата кожа и възвръща белези, защото съдържа високи равнища на линолова, палмитолеинова и олеинова киселина.

Едно изследване също сподели, че линоловата киселина, която е подхранваща мастна киселина, може да помогне за понижаване на хиперпигментацията, която постоянно се свързва с белези от акне.

6. Подходящо е за предразположена към акне кожа

Докато множеството масла могат да заемат много високо равнище на комедогенна канара, маслото от макадамия е ниско комедогенно, тъй че множеството хора ще открият, че кожата им понася добре макадамията.

Маслото от макадамия за лице е леко, немазно и елементарно се всмуква, което го прави уместно за приложимост при склонна към акне кожа, защото не запушва порите.

Освен това съдържа мастни киселини и има противовъзпалителни свойства, което може да обезпечи спомагателни изгоди за мазна и склонна към акне кожа.

7. Помага за усмиряване на слънчеви изгаряния

Вредните ултравиолетови лъчи на кожата могат да увредят кожата ви и да я зачервят. Маслото от макадамия за лице съдържа мастни киселини, които работят като мощни противовъзпалителни средства.

Те спомагат за усмиряване на неприятните слънчеви изгаряния. Освен това обогатява кожата с високите си равнища на витамин Е.

Овлажняващите и успокояващи свойства на този мощен антиоксидант могат да оказват помощ за усмиряване на сърбежа и паренето, свързани със слънчево изгаряне.

Масло от макадамия за лице – Обобщение

Маслото от макадамия е един от най-високите източници на палмитолеинови мастни киселини.

Палмитолеиновата киселина се намира в себума на кожата, с напредването на възрастта кожата ни се изчерпва от този себум, заради което маслото от макадамия е прелестно за старееща и зряла кожа.

Олеиновата киселина е чудесна за регенериране на клетките на кожата и навлажняване.

Линоловата киселина оказва помощ за възобновяване на бариерната функционалност на кожата и понижава загубата на влага от деликатните тъкани на кожата.

Линоловата киселина поддържа естественото омазняване на кожата ви. Ако кожата ви има дефицит на тази мастна киселина, тя става суха и е по-вероятно да блокира порите ви.

Ако вашият вид кожа е суха или сензитивна, или страдате от розацея, екзема или дерматит, тогава линоловата киселина е отлично допълнение към грижата за кожата ви.

Едно от най-хубавите преимущества на маслото от макадамия върху кожата са неговите хидратиращи и овлажняващи свойства.

Маслото от макадамия съдържа сквален, който съставлява към 12% от себума на нашата кожа. Това може да помогне за регенерацията на клетките и има антибактериални свойства.

Приложен локално, той стяга кожата ви и възпира образуването на бръчки. Известно е, че забавя признаците на стареене, понижава появяването на белези, подкрепя заздравяването на слънчеви изгаряния и оказва помощ при други кожни проблеми.

Успокоява и овлажнява кожата ви по натурален път, като поддържа младежкия ви искра.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР