Маскирани демонстранти подпалиха кошчета за боклук и хвърляха камъни и

...
Маскирани демонстранти подпалиха кошчета за боклук и хвърляха камъни и
Коментари Харесай

Десетки ранени след Ел Класико

Маскирани стачкуващи подпалиха кошчета за отпадък и хвърляха камъни и стъклени бутилки по полицията, която отговори с патрони от пяна покрай стадиона на Барселона " Камп Ноу ", по време на футболния мач сред Барселона и Реал Мадрид, заяви Агенция Франс Прес.
46 души са леко ранени при конфликтите. 8 души са били откарани в болница за спомагателен обзор, съобщи БГНЕС. Петима души бяха задържани, съобщи представител на полицията.
Протестиращите, доста от които носеха каталунски сепаратистки флагове, започнаха да слагат барикади посред улицата, които по-късно подпалиха, откакто полицията дойде в десетки микробуси. Демонстрантите блъскаха полицейски микробус и събориха улични знаци, които прибавиха към барикадата, до момента в който някои хора потърсиха заслон от безредиците в околните заведения.
Редът беше възобновен, когато почитателите започнаха да напущат стадиона в края на мача. Полицията затвори южните изходи на стадиона, водещи към улицата, където бяха конфликтите и помоли почитателите да изоставен мястото през северните изходи от " съображения за сигурност ".
По-рано няколко хиляди души се събраха на митинг покрай стадион " Камп Ноу " по апел на радикалното придвижване " Демократично цунами ", което упорства за самостоятелност на Каталуния. Сепаратистите взеха решение да употребяват мача сред двата най-известни испански тима, който се излъчва в доста страни по света, с цел да привлекат вниманието на интернационалната общественост към " каталунския проблем ".
Мачът сред Реал Мадрид и Барселона трябваше да се организира на 26 октомври, само че беше отсрочен поради вълнения в каталунската столица.
Преди началото на мача почитателите на Барселона демонстрираха на трибуните плакати, на които беше изписано: " Испания, седни и приказва " и " Свобода " на британски. Фенове скандираха „ Независимост “ и „ Свобода за политически пандизчии “. Привържениците на независимостта смятат за „ политически пандизчии “ каталунските политици, наказани от Върховния съд на разнообразни присъди - до 13 години отнемане от независимост - за присъединяване в противозаконния референдум за самостоятелност на 1 октомври 2017 година.
Как приключи срещата - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР