Маскирана полиция задържа около 15 души край паметника на жертвите

...
Маскирана полиция задържа около 15 души край паметника на жертвите
Коментари Харесай

Над 100 задържани в Русия заради прояви в памет на Навални

М аскирана полиция задържа към 15 души край паметника на жертвите на руските репресии, където опечалени поставиха цветя за починалия опозиционен водач Алексей Навални, заяви самостоятелната медия Sota.

Във видеозаписи, оповестени в Telegram на Sota от паметника, прочут като " Стената на скръбта ", се вижда по какъв начин служителите на реда влачат хора към полицейски микробуси

По-рано стана ясно, че о коло 100 души са били задържани в Русия по време на няколко прояви в памет на опозиционера Алексей Навални , който през вчерашния ден умря в пандиза, заяви профилираната неправителствена организация ОВД-Инфо, представена от Франс прес.

Според преброяването, оповестено на нейния уеб страница и обновено тази заран, " над 101 души са били задържани в 10 града ", най-вече в огромни градски центрове.

Според данните към 60 души са арестувани и са в ареста в Санкт Петербург, към 15 - в Нижни Новгород и към 10 - в Москва.

Вчера следобяд управляващите в Москва предизвестиха жителите да не провеждат " неразрешени " демонстрации след новината за гибелта на Навални, главния съперник на Кремъл.

Вечерта обаче в няколко съветски града хората се редяха на опашки, с цел да оставят цветя пред монументи на политически дисиденти и към този момент имаше известия за арести.

В Русия всяка обществена рецензия на държавното управление се санкционира със затвор , отбелязва Агенция Франс Прес.

Агенцията напомня, че 47-годишният Навални излежаваше 19-годишна присъда за " екстремизъм " в отдалечена арктическа колония, в доста тежки условия. Смъртта му след тригодишен престой в пандиза и отравяне, за което той упрекна Кремъл, лиши към този момент обезкървената съпротива от нейната водеща фигура, месец преди президентските избори, които се чака да бетонират Владимир Путин във властта.

Видеото е архивно: " Москва предизвести хората да не излизат на митинги след гибелта на Навални "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР