Мъск опроверга новината, че обмисля да блокира своята социална мрежа

...
Мъск опроверга новината, че обмисля да блокира своята социална мрежа
Коментари Харесай

Мъск опроверга, че спира Х за Европа

Мъск опроверга новината, че обмисля да блокира своята обществена мрежа X (бившия Twitter) за европейските консуматори, кято бе обявена от Business Insider.

По-рано там се появи информацията, че американският предприемач е все по-недоволен от обстоятелството, че би трябвало да се преценява със Закона за цифровите услуги (DSA), който влезе в действие през август, и изследва способи да направи приложението недостъпно в района. Въпреки че Мъск е обсъждал най-малко два пъти с еврокомисаря по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон ограниченията, които X би трябвало да предприеме, с цел да се съобрази с DSA, той е изгубил самообладание към обстановката, се споделя в публикацията, написа " Сега ".

" Приемете обявата с доза рецензия, защото BI има разбъркан опит в отразяването, изключително към фирмите на Илон``, се споделя в профила на платформата X Daily News. Самият Мъск също разяснява: ``Още един изцяло подправен Business Insider. Това не е същинско издание``, написа той.

Вярно е обаче, че напоследък сред Мъск и Европейска комисия има напрежение. По-рано Тиери Бретон съобщи, че Еврокомисията е почнала следствие дали Х съблюдава новия закон, като твърди, че обществената мрежа може да е популяризирала дезинформация за израелско-палестинския спор.

От 25 август насам Европейският съюз реши да ускори контрола върху активността на 19 онлайн платформи, които попадат в категорията " изключително огромни " в границите на DSA. Сред тях са X, TikTok, Instagram, YouTube, Гугъл и Amazon Store. Според Бретон целите в новия закон са отбраната на децата и битката с дезинформацията, в това число " проруската агитация ". Той означи, че Еврокомисията ще ревизира всички тези платформи за сходство с европейските правила и ще ги глоби, в случай че бъдат открити нарушавания.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР