Масивна комета, пътуваща към Земята, е имала две експлозии за

...
Масивна комета, пътуваща към Земята, е имала две експлозии за
Коментари Харесай

Според някои масивна комета, която изглежда като Хилядолетния сокол, може да се види от Земята през следващата година

Масивна комета, пътуваща към Земята, е имала две детонации за четири месеца, съгласно Британската астрономическа асоциация. Астрономите са следили кометата 12P/Понс-Брукс и нейните по този начин наречени „ изригвания “ – неочаквани, огромни изпускания на прахуляк и газ – и някои споделят, че наподобява като Хилядолетния сокол или демон с рога.

< p> Звездолюбителите може да съумеят да го видят през 2024 година, когато се приближи най-близо до слънцето.

Ричард Майлс от BAA сподели пред CBS News по имейл, че кометата е с диаметър към 18 до 25 благи и е „ заобиколена от доста тъничък облак от прахуляк и газ. “

съгласно Spaceweather.com, който оповестява за галактически вести.

Други наблюдаващи считат, че заострените лъчи светлина, които излизат от заоблената комета, наподобяват като демонски рога, според Live Science.

По време на доста прояви, които се случват единствено за към 3– При 4% от кометите изхвърлените частици се отдалечават от ядрото или центъра на кометата и се разреждат с времето.

В случая на 12P/Понс-Брукс, огромното ядро ​​на кометата хвърля сянка към купата газ и прахуляк от изригването, сподели Майлс. Докато прахът минава около тялото на ядрото, той работи като въздух, преминаващ над крилото на аероплан и " това основава издълбаната форма и рога, тъй че цялата избухнала кома наподобява малко като галактическия транспортен съд Millenium Falcon ", той сподели.

Кометата също е разказана като „ сходна на Халей “, термин, който Майлс сподели, че е фиктивен преди няколко десетилетия „ с цел да опише комети в дълги елиптични орбити към слънцето, където тя води кометата сред 20 и 200 години, с цел да обиколи един път. "

" Халей има орбитален интервал от 76 години, до момента в който Понс-Брукс лишава 71 години. Така че и двете са събития, които се случват един път в живота ", сподели той.

Кометата ще премине най-близо до слънцето към 21 април, след което ще премине най-близо до Земята към 2 юни, сподели той. Може да се вижда, когато е по-близо до слънцето.

Докато НАСА назова 12P/Понс-Брукс „ комета покрай Земята “, Майлс сподели, че е към 70 пъти по-далече от Земята, в сравнение с е нашата луна. „ Така че конфликт е изцяло изключен “, сподели той.

Майлс сподели, че има също по този начин въпрос дали комети като тези биха могли да бъдат жизнеспособни за образуването на живот заради многото детайли, които съществуват в тях.

Много комети съдържат ледени материали като вода, въглероден диоксид и въглероден оксид, сподели Майлс. „ Но кометите имат набор от доста повече съединения, които взаимодействат с главните съставни елементи, и за тези огромни, постепенно въртящи се, те могат да образуват кора, когато се смесят с праховия съставен елемент, което разрешава на разнообразни смеси да се стопят под кората “, сподели той. „ Дори водният лед ще се стопи в избрани райони, позволявайки да се образуват водни разтвори. “

Такива комети, които обикалят към слънцето, повдигат въпроса: „ Могат ли да бъдат люлка за образуване на живот и по-късно да бъдат доставени на планета като Земята, дружно с нейните изобилни ресурси от вода? " — сподели Майлс.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР