Масирано присъствие на полицейски сили от всички страни на Народното

...
Масирано присъствие на полицейски сили от всички страни на Народното
Коментари Харесай

Полиция обгради парламента преди протеста на Възраждане

Масирано наличие на полицейски сили от всички страни на Народното събрание от рано сутринта.

Полицейското наличие е поради планувания за през днешния ден митинг на " Възраждане ", който обаче е обявен пред Министерския съвет от 11.00 часа.

По време на първия митинг депутатите на " Възраждане " приканиха протестиращите да нахлуят в Народното събрание, което провокира за малко и стълкновения.

В навечерието на втория митинг водачът на партията Костадин Костадинов към този момент упрекна органите на реда, че привикват за пояснения представители на партията му.

Костадинов оповести в профила си във Facebook и разгласява чат със собствен симпатизант, където се твърди, че е викан в полицията.

" Днес отивам пред Министерския съвет, с цел да защитя правото на заслужен и естествен живот - както за мен, по този начин и за всички българи. Никой и нищо няма да ме откаже да се боря за свободата си, и ще се боря, до момента в който победя ", написа още водачът на " Възраждане ".



Партията не анулира митинга си, разгласен в началото против зеления документ, макар че държавното управление преди два дни реши да го отстрани от 20 март - навсякъде, а от 24 февруари, четвъртък, той към този момент да не важи като вход за влизане в заведение. Впоследствие Костадинов добави към причините да провежда протестиращи и повишаването на живота, както и държанието на властта по спора в Украйна.

 Снимка: профил във Facebook на Елена Гунчева

Само преди седмица по време на държавното съвещание вътрешният министър Бойко Рашков рапортува, че се чакат провокатори, част от които са престъпно проявени. Според оперативните данни те били финансово подтиквани от лица, присъстващи в листата на 19-те, даден от Кирил Петков на основния прокурор.

Първоначално се получи срам, откакто представителят на кабинета Лена Бориславова се объркала и приписа провокациите на полицейския митинг. Това наложи Рашков да се извини и да изясни объркването.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР