Мащабно обновяване предстои на сградата на ОД МВР-Варна, това заяви

...
Мащабно обновяване предстои на сградата на ОД МВР-Варна, това заяви
Коментари Харесай

Мащабно обновяване предстои на сградата на ОД МВР -Варна

Мащабно възобновяване следва на постройката на ОД МВР-Варна, това съобщи през днешния ден ръководителят на плана Десислава Цветанова. Очаква се ремонтът да стартира след февруари 2020 година. Планирано е напълно възобновяване на образа на постройката, съобщи кореспондент на " Днес+ ".

Тя е монумент на културата и ще бъде непокътнат външния ѝ бъде непокътнат, само че с усъвършенствания. Проектът е на обща стойност 1 461 492,82 лева От тях безвъзмездната финансова помощ е в размер на 1 178 675,61 лева, а личният принос е 282 817,21 лева, в това число 250 500 лева съфинансиране от сътрудници.

Проектът " Прилагане на ограничения за енергийна успеваемост в административни здания - постройката на ОД - Министерство на вътрешните работи гр. Варна “ е финансиран по Оперативна програма " Региони в напредък " 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.

Основната цел е понижаване на крайното енергопотребление на административната постройка на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Варна на ул. " Цар Калоян “ №2, чрез осъществяване на ограничения за повишение на енергийната успеваемост.

Сградата на ул. „ Сан Стефано “ е строена през 1932 година, както стана ясно по време на представянето на плана, за потребностите на Българската земеделска банка.
Тя ще бъде възобновена, като ще бъде непокътнат достоверният и тип.

„ Ще бъдат санирани и още две здания, в които работят към чиновници на Министерство на вътрешните работи, като беше систематизирано, че във всички здания, които ще бъдат ремонтирани, работят общо 400 индивида. “ - разяснява комисар Даниел Пашов – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи -Варна.

Срокът за осъществяване на плана е 02/02/2021 година

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР