Мащабни руски удари по украинските пристанища през последната нощ. В

...
Мащабни руски удари по украинските пристанища през последната нощ. В
Коментари Харесай

Най-ожесточената атака срещу Одеса досега: Руснаците унищожиха 60 хил. тона украинско зърно за износ

Мащабни съветски удари по украинските пристанища през последната нощ. В резултат на офанзивите 60 000 тона зърно, предопределено за експорт и съхранявано в пристанището Черноморск, покрай Одеса, са унищожени. Количеството е трябвало да бъде превозено през зърнения кулоар преди 60 дни. Ще отнеме минимум една година, с цел да се възвърне изцяло развалената инфраструктура, оповестиха локалните управляващи.

Русия твърди, че удря военни обекти.
Снощи съветските въоръжени сили нанесоха огромен удар с високоточни морски и въздушни оръжия по обекти на военната индустрия, петролната инфраструктура и хранилища за муниции на украинските въоръжени сили в региона на Одеса. Ударена е и военновъздушната база " Канатово ". Всички набелязани цели са изумени. Целта на удара е реализирана.
Игор Конашенков, представител на съветското Министерство на защитата

Одеса беше атакувана с разнообразни типове ракети и дронове в най-мащабната офанзива от началото на войната , прецизираха украинските сили. Те са унищожили 23 от общо 32 дрона с експлозиви и 13 от 16-те крилати ракети " Калибър ", изстреляни от Русия в Одеска област, където се намират 3 пристанища от изтеклата зърнена договорка. Ранени са минимум 12 души.

Руските терористи съзнателно насочват обстрела си по инфраструктурата, построена за зърнената договорка, разгласи украинският президент Володимир Зеленески , а Световната продоволствена сигурност още веднъж е в заплаха. Той посрещна ирландския министър председател Лео Варадкар в Киев.
Благодаря ви, че във всички начинания виждаме и усещаме вашата поддръжка. Подкрепата на вашата страна, която поддържа нашата териториална целокупност, суверенитет, позицията ни за Крим, както и формулата за мир.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Междувремeнно огромен пожар избухна на боен полигон в източната част на анексирания украински полуостров Крим , което накара управляващите да наредят евакуацията на повече от 2000 цивилни, заяви назначеният от Москва локален съветски губернатор. Според съветски медии е горял склад за муниции. Участък от автомагистрала, свързващ пристанище Керч в източен Крим със Севастопол на югозапад, е трябвало да бъде затворен поради пожара.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР