Мащабна схема за данъчни измами е разкрита при акция на

...
Мащабна схема за данъчни измами е разкрита при акция на
Коментари Харесай

Разкриха мащабна схема за данъчни измами с луксозни коли, ощетила бюджета с над 6 млн. лв.

Мащабна скица за данъчни измами е разкрита при акция на Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и прокуратурата, научи NOVA. Схемата се отнася до търговия с първокласни коли и по първична информация е за милиони левове. Към момента по случая са разпитани 28 души като очевидци.
В края на миналата седмица е бил претърсен офис на огромен търговец. Там данъчни, антимафиоти и прокурори разкрили данни за огромната скица за измами.
Действията по следствието са извършени в шест града – София, Варна, Пловдив, Бургас, Костинброд и Троян. Проведени са 23 претърсвания, като в хода на дейностите са открити 7 адреса, които не са били в началото известни на проверяващите.
„ 14 от претърсените адреси са на счетоводни адвокатски фирми. Иззета е огромен по размер документи, компютърни конфигурации, както и огромен брой електронни подписи. Текат разпити по делото ”, посочи заместител основният прокурор Мария Павлова.
Само в границите на последната година е открито, че вредата, която групата е нанесла на държавния бюджет, надвишава 6 млн. лева
„ Става въпрос за отбягване на Данък добавена стойност при импорт на първокласни коли. Анализът демонстрира, че има проблем при вноса на коли и избягването на данъчни заеми. Това може би е най-мащабната скица, която успяхме да обезвреждаме ”, добави шефът на ГДБОП Явор Серафимов.
За година в България по схемата са вкарани стотици скъпи коли, които са достигнали до крайния консуматор.
Народоосвободителна въстаническа армия ТВ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР