Мащабна акция на полицията в София за контрол на спазването

...
Мащабна акция на полицията в София за контрол на спазването
Коментари Харесай

Засилено полицейско присъствие около гетата! КПП-та контролират движението на ромите



Мащабна акция на полицията в София за надзор на спазването на ограниченията за изключителното състояние поради разпространяването на ковид стартира нощес 21 часа. Бяха сложени под полицейски надзор няколко столични квартала - "Христо Ботев ", "Факултето " и част от "Орландовци ".

Изградени бяха контролно-пропускателни пунктове, общо над 60, като ще се пропущат единствено хора, които отиват на работа или се връщат от работа, или по други уважителни аргументи.

Репортер на ПИК откри, че в кварталите "Христо Ботев ", "Факултета ", "Орландовци ", както и "Коньовица " няма напрежение от затегнатите ограничения за сигурност. Навсякъде има жандармерия и полицейски коли, само че те не тормозят живеещите там. Униформените ревизират документи за идентичност и задачата на излизането на локалните. Полицаите наблюдават също да няма скупчване на хора.

Днес основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов съобщи по този мотив: "Няма обсада в ромските махали, има засилено полицейско наличие. Основно тези дейности са свързани с почивните дни, с идните празници ".

"Въведените ограничения се постановат с настъпването освен на празниците, само че и със стоплянето на времето. "Събирането с "родата " е главното, което ни тормози. Ромската общественост не бих споделил, че е по-недисциплинирана. Има хора и хора. Във всяка една общественост - вижте в центъра на София - има скупчване на доста хора, не бих споделил, че са от ромската общественост. По-скоро завърналите се от този етнос от Европа би трябвало да съблюдават наложената карантина ", означи комисар Иванов
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР