Мащабен протест, който ще блокира главен път Е79 след Владая

...
Мащабен протест, който ще блокира главен път Е79 след Владая
Коментари Харесай

Готвят мащабен протест на пътя след Владая в посока Перник

Мащабен митинг, който ще блокира основен път Е79 след Владая в посока Перник, ще проведат жителите на с. Владая, с. Драгичево, с. Мърчаево, с. Рударци, с. Кладница и градовете Перник, Радомир, Кюстендил, Дупница и Благоевград. Това оповестиха от "Инициативен комитет Драгичево ".

Причината е, че единствено след няколко дни от Агенция "Пътна инфраструктура " стопира реверсивното придвижване, което всяка заран се прави посредством слагане на конуси, които обезпечават придвижването посока София в две ленти.

От АПИ са сложили мантинела, която затворя северния излаз на Драгичево, вследствие на което огромна част от жителите на селото са принудени да карат спомагателни 8 километра, с цел да излязат на пътя за София.

Хората се заканват да блокират основния път в неделя и пред камерата на Bulgaria ON AIR описаха, че са недоволни от неизпълнените обещания от институциите.

"След 6 месеца обещания, че всичко е наред, че се работи по плана, че ще се пусне реверсивно непрекъснато придвижване, ще се постави светофар на изхода на село Драгичево, преди дни осъмнахме с новината, че реверс няма да има и всевъзможни планове, свързани с него,се стопират за неопределен срок ", описаха протестиращите.

Те са безапелационни, че този път е проблематичен, а институциите се опитвали да настройват жителите на обособените обитаеми места едни против други.

"Всички, които живеем тук, желаеме достъп до този път. Няма потребност да си вменяваме проблеми. Този път на нас ни би трябвало и ние желаеме достъп до него от всяко обитаемо място. Хора, които са за София, не могат да влязат в София, би трябвало да обръщат на Владая, с цел да отидат до София ", обясниха още протестиращите.

Жителите на другите обитаеми места са безапелационни, че пътят би трябвало да се споделя, а институциите да го създадат комфортен за всички. По думите им в никакъв случай не е ставало въпрос за разширение или смяна на самото трасе.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР