Машинист на БДЖ предотврати голяма катастрофа между два влака на

...
Машинист на БДЖ предотврати голяма катастрофа между два влака на
Коментари Харесай

Машинист на БДЖ предотврати голяма влакове катастрофа край Карлово

Машинист на БДЖ предотврати огромна злополука сред два влака на гарата в Карлово. Около 18:30 ч. във вторник влакът от морето към столицата стопира на 4 коловоз поради щета. В същото време тъкмо против него ръководителят на придвижването приема друга комбинация, движеща се от София към Бургас.

Единствено бързата реакция на машиниста Станимир Стоянов съумява да предотврати конфликта и в последна сметка стопира на към 30 м от престояващия трен.

Пътниците описват, че в началото усетили по какъв начин влака понижава скоростта, а по-късно чули и звуков сигнал, който машиниста подава на отсрещната страна.

При идване в Бургас самият Стоянов беше сбит и не пожела да даде повече елементи по отношение на случая. Попитан дали пасажерите са му благодарили, той отговори, че не са, а по-скоро са бързали да се приберат, защото влакът дойде в морския град със забавяне.

„ Това ни е работата, такава ни е специалността “, сбито разяснява машинистът.

„ Това са, както физиологични, по този начин и неточности с инсталацията, които по време на употреба операторът, който е дежурен началник по тези операции, или може да допусне, или инсталацията да дефектира. Това е въпрос на определяне “, съобщи по отношение на случая доктор инж. Бойчо Скробански, зам.-председател на УС на Националния ръб по следствие на катастрофи във въздушния, водния и ЖП превоз.

Ръководителят на придвижването, който е бил на промяна по време на случая, е отхвърлен от работа.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР