Машинен самообучаващ се софтуер, вдъхновен от алгоритмите на Google и

...
Машинен самообучаващ се софтуер, вдъхновен от алгоритмите на Google и
Коментари Харесай

Изкуственият интелект на Netflix ще търси извънземни

Машинен самообучаващ се програмен продукт, въодушевен от логаритмите на Гугъл и Netflix може да открие извънземен живот в космоса.

Този способ е 1000 пъти по-бърз от обичайните техники за пресмятане на вероятността в дадена планетарна система да има живот.

Учените се надяват, че инструментът ще локализира цели системи и ще разкрие скъпа нова информация за екзопланети, определяйки тяхната непоклатимост и възможност да поддържат живот.

Действа посредством специфична техника, наречена машинна учене – вид изкуствен интелект, който разрешава на компютрите да се учат сами, без да получават непрестанно информация или да бъдат програмирани от хората. Тези съвременни системи са проектирани да се учат по какъв начин да се самоусъвършенстват.

Сега университета в Скарбъроу, Торонто употребява тази технология, с цел да претърсва космоса за далечни планетарни системи, където може да има живот.

Учените изясняват, че има доста способи за засичане на екзопланети, които могат да дават информация за размера и орбиталните им интервали. Тези технологии обаче не могат да дефинират масата или елипсата на орбитата – това са фактори, които засягат стабилността на системата.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР